Sztárok

Férfi és nõ egy testben

William Charles Nelson gyermekkorában labdázás helyett rádió adó-vevõt készített, majd felnõttként sikeres kutató orvos volt az Egyesült Államokban. Manapság azonban már Desiré Dubonet néven, nõként él hazánkban.

Beszélgetésünk helyszíne, a nyolcadik kerületi bérház az alsó szinttől a tetejéig Desiré Dubonet tulajdona. Ezé az extravagáns hölgyé, aki megszámlálhatatlan dologgal foglalkozik, de legfőképp a világ megváltására törekszik. Desiré első pillantásra furcsa jelenség, hosszú szőke póthaja, férfias arcvonásai, műkörmei, lilára festett lábkörmei érdekes egyveleget alkotnak. De ahogy beszélgetünk, egyre kevésbé zavar a kinézete, mert egyre inkább kiviláglik mögüle egy tehetséges, sokszínű, különleges ember.


Zseni gyermekből űrprogramozó


Desiré Charles Nelson néven látta meg a napvilágot, és hamar kiderült róla, hogy zseniális kiskölyök. Hatévesen rádiót épített, amivel fogni tudta a Szputnyik műholdat, majd egy teszten kiderült, hogy az IQ-szintje 200 fölötti, amit mérni sem tudnak. Felnőttként az Apollo-űrprogram programozója lett, és ő volt az a férfi, aki visszahozta az Apollo 13 űrhajót a földre, miután annak oxigéntartálya felrobbant világűrben. 
Ámde ugyanez a férfi gyermekkorától fogva érezte, hogy nem csak a tudása különbözteti meg másoktól.
– Mindig nőnek éreztem magam, ezért is lettem tornász, hiszen ott kislányokkal edzhettem – emlékszik vissza a ma már női ruhában élő Desiré, aki azonban sokáig nem vállalhatta fel önmagát.
– Három feleségem volt kint Amerikában, és odakint három gyermekem született. Klasszikus családi életet éltem, férfiként. Kutató orvos voltam, remekül kerestem, saját gyógyszergyárat vezettem, de mégsem éreztem jól magam a bőrömben. Tudtam, hogy óriási változásra van szükség az életemben ahhoz, hogy boldog lehessek. Ki kellett szakadnom abból a közegből, ahol nem engem ismertek, hanem egy olyan férfit, akihez egyre kevesebb közöm volt.






Röntgen mutatta meg: hermafrodita


Desiré mindkét amerikai feleségét ugyanúgy veszítette el: az őszinteségével.
– Az első feleségem akkor hagyott el, amikor rajtakapott, hogy a ruháit próbálgatom. A második akkor, amikor elárultam neki, hogy nőnek érzem magam. És nemcsak a magánéletem, hanem a karrierem is kudarcba fulladt a tengerentúlon. A hadiipar azt akarta, hogy bombát gyártsak nekik, amire én nem vállalkoztam. Természetes alapanyagú gyógyszereket akartam készíteni az emberek számára, ezt azonban odakint nem nézték jó szemmel, ezért elhagytam az országot – emlékszik vissza Desiré, aki kis kitérővel, 42 évesen került Magyarországra.
– A rendszerváltás idején érkeztem Budapestre, és még aznap megkeresett két orvostársaság is, hogy dolgozzam velük. Úgy éreztem, nem véletlenül sodort ebbe a pici országba a sors. Úgy tűnt, itt lehetőségem lesz megvalósítani az álmaimat, amit a tengerentúlon nem tudtam. Magyarországon derült ki az is, hogy miért vagyok más, mint az átlag. Egy röntgenfelvétel ugyanis kimutatta, hogy – férfi létemre – petefészkeim vannak, vagyis hermafrodita vagyok. Férfi és nő egy testben. Megnyugtatott a diagnózis, mert végre választ adott arra, miért akartam mindig is nő lenni: a hormonjaim miatt.
Az orvos ekkor még férfiruhában járt és dolgozott: AIDS-betegeket vizsgált és gyógyított a saját módszerével. Közben azonban tudta, hogy nem küzdhet egész életében a teste és a lelke ellen: fel kell vállalnia önmagát.


A gyermekei elfogadták


– Amikor megismertem a negyedik feleségemet, Ildikót, már nem akartam titkolózni: néhány hét elteltével elárultam neki, hogy ki vagyok valójában. Épp egy hermafroditákról szóló filmet néztünk a tévében, amikor azt mondtam neki: „Nézd, én is ilyen vagyok!” Ám ő volt az első nő, aki nem menekült el az igazság hallatán. Hozzám fordult, és így szólt: „Tényleg, nő vagy? Akkor gyerünk, menjünk vásárolni!” Később pedig ő támogatott abban is, hogy női ruhákban járjak. Azt mondta, ha nőként érzem jól magam, akkor éljek így. Számomra ez rengeteget jelentett, hiszen életemben először éreztem azt, hogy nem kell megalkudnom és szembefordulnom saját magammal.
Desirét tehát végre elfogadták, és nem sokkal később William Charles Nelson megszűnt létezni. Már irataiban is Desiré Dubonet néven szerepel, és továbbra is a feleségével él, de női ruhában. Közös gyermekük is születetett, Sterling, aki úgy fogadta el a szüleit, ahogy vannak. Számára már természetes, hogy az apja nőként éli az életét. Sőt, Desiré külföldön élő gyermekei is elfogadták apjuk különcségét.


Magyarországon önmaga lehet






Desiré azóta kifejlesztett egy mágnesesbiorezonancia-gépet, amivel többen meggyógyultak súlyos betegségükből. A Nelson gép átütő sikert hozott számára: a ma 57 éves orvos havi 1 millió dollárt keres, és 140 ember dolgozik neki. Közben hitelre vásárolt egy pesti bérházat, amiben berendezte otthonát. A bérház egyik szintjén él ő él családjával. A másik két szinten a Nelson géppel foglalkozó személyzet kapott helyet, valamint lemezstúdiója és forgatócsoportja. Időközben ugyanis Desiré zenekart alapított, és filmeket kezdett készíteni. Az a célja, hogy alkotásaival átformálja az emberek gondolkodását. Ő maga pedig orvosoknak, természetgyógyászoknak tart előadásokat kutatási eredményeiről – női ruhában.
– Szeretném az embereket ráébreszteni arra, hogy a saját belső félelmeikkel kell szembenézniük ahhoz, hogy boldogabb életet élhessenek. Én is akkor lettem teljes ember, amikor szembenéztem a másságommal, és felvállaltam azt.

 


Kik a hermafroditák?
Hermafroditosz Hermész és Aphrodité fia volt a görög mitológiában. Az ő nevéből származik a kifejezés. Hermafrodita ugyanis az a személy, akiben nem különülnek el a nőkre és a férfiakra jellemező nemi jegyek, vagyis kettős nemű személy. 


 
Szülei nem fogadják el


Desirét ugyan Magyarországon elfogadták, rengeteg barátja van, ám szülei hallani sem akarnak róla.
– Az apám is hermafrodita, amit ő nem ismer be. De épp az elfojtott félelmei, az eltitkolt igazság miatt egy agresszív, erőszakos ember, aki az egész családját elnyomja. Nem hajlandó szembenézni a valósággal – meséli Desiré.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top