Sztárok

Néha a színpad elõrébb jár, mint az élet

Gubás Gabi nem csak szerepeirõl, hanem szépségérõl és egészséges életmódjáról is híres. Szinte tapintható harmóniája. Szavai, gondolatai érettek, viszont arca inkább egy húszéves kislányra emlékeztet.





– Mostanában több szépségversenyen zsűritag vagy. Mi alapján választod ki a legszebbet, hiszen egy nőnek minden más nő konkurencia?

– Az én feladatom a legtermészetesebb szépség kiválasztása. Beszélgettünk a lányokkal és néhány praktikát osztottam meg velük. Jó dolog, ha az ember fiatal, de egy idő után, ha ezzel rosszul gazdálkodik, visszaüt, illetve ha odafigyel, akkor kamatosan megtérül.

– Milyen tanácsokat adtál?

– Mindenféle életmód tanácsot, sminkelési praktikákat, illetve saját aranyszabályaimat, amelyeket megtapasztaltam és nekem nagyon hasznosak voltak. Úgy gondolom, hogy a legfontosabb a megelőzés, ezért már fiatalon érdemes elkezdeni a megfelelő arckrém használatát. Érdemes természetes anyagokat használni, és ügyelnünk kell, hogy a fiatal bőrt könnyű krémmel kezeljük, ne szoktassuk olyanhoz, amit később nem tudunk felülmúlni. Ajánlom mindenkinek, hogy a szemránckrémet még meg nem jelet ráncoknál is használja, hogy a szarkalábak megjelenése kitolódjon. Persze itt is, mint az élet bármely területén fontos szabály a rendszeresség. Mivel kedvesem természetgyógyász, ezért ragadnak rám a szabályok. Igyunk! Igyunk! Igyunk! A felnőtt ember napi folyadékszükséglete másfél liter és nem akkor kell inni, amikor megszomjazunk, hanem folyamatosan, kis kortyonként.







Névjegy
Név: Gubás Gabi
Születési idő: 1974. április 7.
Foglalkozása: színésznő
Karrier: 1992-1996. Színház- és Filmművészeti Főiskola
1996-2003. A Radnóti Színház társulatának tagja.
2003-2004. Szabadúszó.
2004- Kaposvári Csiky Gergely Színház
Film: Kalózok (1999), Bolondok éneke (2003), A Rózsa énekei (2003), Pizzás (2000)
Honlap: www.gubasgabi.hu
– Ez nagyon tudatos életet követel.


– Néhány évvel ezelőtt volt egy balesetem és át kellett reformálnom az életemet. Akkor  ez természetesen tudatosságot követelt, viszont most már beépült az életembe, egyszerűen része mindennapjaimnak. Egy színésznőnek – de minden embernek, csak a színpadon fokozottan érvényes – eszköz a teste és ugyanúgy ápolnia kell, mint egy fuvolistának a fuvoláját.
Nem nagy trükkökről van szó, hanem apróságokról: kicseréltem a fehér cukrot és azóta barna cukrot eszem, vagy nem búzaliszttel, hanem tönkölyliszttel főzök. De nálam szintén aranyszabály, hogy semmit sem viszek túlzásba, illetve hogy nincsenek véletlenek.





– Minden reggel kovaföldes italt iszol. Nem zavaró földes italt inni?


– Dehogy, számomra semleges az íze. Valaki citrommal issza, én natúr, kicsit szemcsés, de már teljesen hozzászoktam. A finomított agyagos kovaföld port este fel kell oldani vízben, állni kell hagyni, hogy kioldódjanak a hasznos anyagok, és másnap reggel meg lehet inni. Jó a tudat, hogy ezzel minden reggel szervezetembe kerülnek a szükséges ásványi anyagok és nyomelemek. Fontos szempont az is, hogy természetes anyag, nem kémiailag előállított. Teljesen spiccre tesz, és tisztító hatása is van.

– A legtöbb nővel ellentétben, te vártad, hogy 30 éves legyél. Eltelt egy év. Megtaláltad magadban azt a nőt, akit kerestél?

– Vártam, hogy már magamnak is mondhassam, 30 éves vagyok, hogy ne gondolhassam, ez az arc egy kislányt takar, de az a nő már készen volt. Büszke vagyok, most már harmincegy évem minden tapasztalatára, mindamellett, hogy mindig fiatalabbnak néznek. Szerintem ez a harmincas kor a legszebb minden nő életében, bolondság keseregni miatta, inkább élvezni kell.

– Élvezed, vagy zavar, hogy fiatalabbnak néznek?

– Élvezem. Saját magammal bizonyítom, amit állítok, és éppen ezért hiteles. Nem csak tanácsokat adok, vagy javaslatokat teszek, hanem így élek, ebben hiszek, évek óta ezt csinálom, és itt az eredménye, látható.






– Szépség nincsen lelki egyensúly nélkül, hogyan tartod azt karban?

– Ha az érzelmeim rendben vannak, akkor én is rendben vagyok, egyensúlyban vagyok a világgal. Azt gondolom, ha megtalálod a párod, nagy baj nem lehet, akkor nincs olyan bizonytalanság, ami földbe döngölne. A férfi másként működik, ő anélkül is tud a munkájára koncentrálni, karriert építeni, ha nincs mögötte harmonikus érzelmi háttér. Nem hiszem, hogy erre egy nő hosszú távon képes lenne. A nőnek nagyon fontosak az érzelmek, hogy magánélete és ezzel háttere is kiegyensúlyozott legyen.





– Színpadon nem jelent hátrányt fiatalos megjelenésed?


– Nem, sőt a fiatal szerepeket ugyanúgy el tudom játszani, mint az érett nőket, hiszen tapasztalataim korom miatt megvannak. Szeretem a változatosságot, szeretem, hogy sokféle szerepet bíznak rám. Ugyanabban az évadban játszhatom kislányt, érett nőt és öregasszonyt is. Most Kaposváron egy fiatal lányt játszom, aki 75 éves öregasszony akar lenni és ezért mindent meg is tesz. 
Tavalyi bemutató, Paravarieté a címe, egy morbid, de hihetetlenül jó darab. Nagyon érdekes szerep és jó kihívás volt. Színpadon maszkírozom át magam és a szerep miatt már egész jól el tudom képzelni, milyen leszek öregen. Mindig úgy alakul, hogy a színpadon hamarabb élem át dolgokat, mint ahogy az életben megtörténnek, de ez nem is baj.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top