Sztárok

Nyitva a szívem egy harmadik gyermek elõtt!

A nagy pörgés után Soma életében az elcsendesedés idõszaka következik. De az még a jövõ kérdése, hogy ez a csendesség alkotásban, vagy egy gyermekben csúcsosodik ki.




Ha tehetném, mindenkinek receptre írnék fel egy beszélgetést Spitzer Gyöngyivel, azaz Somával. Sugárzó, vibráló személyisége és bölcs életszemlélete sokakat helyrebillentene, nem beszélve remek humoráról, melynek köszönhetően néhányszor majdnem belefulladtam az üdítőmbe. Persze grapefruitlevét iszogatva azt is kifejtette, hogy nem kellene magam ilyen műlöttyökkel mérgeznem.

Varázsos, kupolás lakás

– Az egyik női magazinban megjelent rólad egy kétoldalas kép, amelyen mindenféle földi jó között fekszel.

– Hedonizmus?

– Igen, éppen ezt a szót akartam kimondatni veled.

– Kétségkívül hedonista vagyok, imádok mindent, ami jó. Sajnos, nem találok mindenre időt, de hetente háromszor biztosan szaunázok, elmegyek masszíroztatni, reikire, és egy héten kétszer nyújtok is a hátizmaim érdekében, sőt, vettem egy fitness-gépet is. Félévente pedig léböjtkúrára megyek a barátaimmal, ahol amellett, hogy csak folyadékot iszunk, masszírozás, lovaglás, sóbarlang, illatkamra és még jónéhány kényeztetés szerepel a repertoáron.





Tipp: Soma írásait a Nők Lapja Cafe ‘Szeressünk’ rovatában olvashatjátok el. Kattints ide! »


– A kényeztetés része a leánylakásod is?

– Igen. Három és fél évig béreltem egy lakást, innen egy sarokra, amelynek az ablakai a Bazilikára néztek. Varázslatos lakás volt, összesen hét embernek adtam kölcsön, de mindannyiuknak gyökeresen megváltozott az élete. Persze nem véletlenül, mert alaposan „berezegtem” a szobákat. Szeptemberben pedig sikerült vennem egy saját lakást, amely szintén kupolára néz. Azzal indítottam, hogy betetettem egy jacuzzit, amely szintén a hedonizmus része. És persze az is, hogy kicsit magamban lehetek.

– Kevés anya meri bevallani, hogy szüksége van egy kis időre a családja nélkül.

– Pedig ez nagyon fontos. A férjemnek tíz éve van saját stúdiója, ahol nem zavarhatjuk, és még a telefont sem vezettette be, ám úgy gondolom, ha neki adok két napot, akkor nekem is kell kapnom kettőt, amit csak magamban tölthetek. A gyerekeim pedig látják, ez az idő megtérül, mert egy kipihent anyát kapnak vissza, akinek már hiányoztak.







Névjegy:
Név: Spitzer Gyöngyi Soma
Született: 1966. május 29.
Pályája: Soma dolgozott pincérnőként, betanított munkásként és fatelepen is. Többször felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ám ott azt javasolták neki, hogy inkább az éneklés területén képezze magát tovább. Mindössze egy éves zeneiskolai tanulás után felvételizett a Bartók Béla Konzervatóriumba, ahol a jazz-tanszakot végezte el. Korábban is szerepelt már stúdiószínházakban, majd tagja lett a Fiatal Művészek Klubjának. Fellépései egyre népszerűbbek lettek, nagyközönség előtt pedig a Friderikusz Show-ban tűnt fel először. Rendszeresen publikál, rádióműsort vezet, és ő volt a Megasztár első két szériájának egyetlen női zsűritagja.
Aktuális: 2005 tavaszán jelent meg első szólólemeze Teljes ebéd címmel
Család: Férje Lőrincz György zenész, gyermekei Lázár Gáspár (14) és Lili Hanna (12)
Teca és a gésa

– Honnan a rengeteg energiád?

– Tudom, hogy ez sokaknak csupán a lila köd, de asztrológus és numerológus is azt mondta, hogy plusz energiákkal jöttem erre a Földre. Kérem is az energiát, és egy-egy koncert után szinte számolatlanul kapom.

– Ráadásul, nem is egyedül vagy. Ikrek jegyben születtél, Mérleg aszcendenssel.
 
– Hát, valóban elég sokan vagyunk, valószínűleg ezért volt annyi nevem; Spitzer Gyöngyi Soma, Spitzer Nea, Soma Mamagésa. Persze ebből voltak is problémáim, hiszen a személyiségeim olykor összecsaptak. Miközben egyrészt egy hihetetlenül nyílt, lobogó személyiség lakik bennem, a másik részem inkább befelé forduló, zárkózott. Persze, jó hosszasan el tudok beszélgetni magammal, sőt ezeket a szerepeket el is játszom.

– Eljátszod?

– Igen. A férjem a leánylakásomba két esetben jöhet fel. Ha valami elromlik, ilyenkor én vagyok Teca, ő pedig Géza, vagy ha gésát játszom, és tízezerért kaphat „szolgáltatást”. Bár, ha belegondolok, most már felemelem tizenötezerre. Szerencsére a férjem is benne van ezekben a játékokban, sőt, amikor a gyerekek kicsik voltak, ő volt az, aki feladott hirdetést, hogy hangképzést vállal, én jelentkeztem, skálázgattunk, aztán a combomra tette a kezét… És ezekkel a játékokkal elérjük, hogy nem szürkül el a kapcsolatunk.

– Nincs benned túl sok gátlás.

– Bevallom, míg másoknak azon kell dolgozniuk, hogy felszabaduljanak, nekem arra kell figyelnem, hogy visszafogjam magam. De általában, ami a szívemen, az a számon.

– Miért hagyod abba a Megasztárt?

– A második széria elején eldöntöttem, ez lesz az utolsó. Egyrészt ez is egy szerep, és nem szeretném, hogy bármelyik szerep rám égjen, másrészt azt éreztem, hogy kezdek nagyon kritikussá válni, és ezt már unom. Szeretnék most már szemlélődőbb lenni, de azt is be kell vallanom, hogy féltem ezeket a gyerekeket.







Soma ebédje
Soma a Teljes ebéd című első szólólemezével adni akar a közönségnek. Édesanyjától is azt látta, hogy mennyire fontos mások segítése, táplálása, és anyaként is úgy gondolja, hogy ez első számú feladata. A Teljes ebéd a zenén keresztül táplál, úgy van felépítve, mint egy többfogásos ebéd; van benne előétel, leves, főétel, desszert és presszókávé, melyek egy-egy híddal, amolyan színházi produkcióval kötődnek egymáshoz. Soma nem rétegzenét produkált, vannak könnyebben fogyasztható, popzenei számok is az albumon.

– A saját gyerekeidet mennyire félted?


– Partnerviszony van köztünk, mindent megbeszélhetnek velünk, és nincsenek köztünk hatalmi harcok.

– Nehéz nekik két ilyen karizmatikus szülővel?

– Nem hinném, mert ők is karizmatikusak. Valószínűleg nem véletlenül választottak minket, de bizony nagy egyéniségeket kaptam. Úgy látom, hogy büszkék rám, bár bizonyos helyzetekben nem könnyű nekik.

– Meddig lehet ilyen égésben élni?

– Én már várom az elcsendesedés időszakát. Az is lehet, hogy most jön el az ideje, hogy megszülessen a harmadik gyermekünk, de lehet, hogy a gyermek utáni vágy átalakul egyfajta alkotói energiába. Ez még a jövő titka!



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top