Sztárok

Úton van a második Schobert bébi!

Rubint Réka december elején arról mesélt, hogy Norbival nagyon vágynak még egy babára, néhány hónap elteltével pedig már gömbölyödõ pocakkal, boldogan újságolja, hogy a kicsi már úton van.




Réka sportos öltözékben érkezik a fitness-teremből, de már látszik, egy kis életet hord a szíve alatt. A házaspár éppen Pécsre utazott egy rendezvényre, amikor Réka megérezte, hogy áldott állapotban van, és a bálon, egy gyönyörű lassú szám alatt osztotta meg a nagy hírt Norbival.

Nincs többé titok

– Mikor tudtad meg, hogy gyermeketek lesz?

– Réka: Január végén Pécsre voltunk hivatalosak, ahol Norbi dedikálta a könyvét, másnap pedig bálba mentünk. Nekem már pénteken gyanús volt, hogy talán babánk lesz, de gondoltam, ráérek majd akkor megcsinálni a terhességi tesztet, ha hazaértünk. Szombaton azonban már nem bírtam tovább, és megkértem a menedzserünket és jó barátunkat, Henriket, hogy szerezzen nekem egy tesztet. Amikor egyértelművé vált, hogy terhes vagyok, ujjongtunk, de megbeszéltük, Norbinak csak a születésnapján, áprilisban árulom el a titkot. Ám este, a bálon, amikor a Hogyan tudnék élni nélküled? című dalnál Norbi felkért, és a fülembe súgta, mennyire szeret, nem tudtam már magamban tartani az örömömet, és megmondtam, hogy babát várok.

– Hogyan reagáltál?

– Norbi: Először teljesen megdöbbentem, azt hittem, Réka viccel, de aztán láttam rajta, hogy komolyan beszél, és a boldogságtól eleredtek a könnyeim. Természetesen, a jelenlévő barátainkat azonnal beavattam a titokba, és Henriket viccesen kérdőre vontam, hogyan lett volna képes eltitkolni előlem, hogy Réka babát vár. De napokig a történtek hatása alatt álltam.







A pár névjegye
A férj: Schobert Norbert
Született: 1971. április 16.
Foglalkozás: életmód szakember
A feleség: Rubint Réka
Született: 1978. június 28.
Foglalkozás: aerobick- és személyi edző
Gyermekük: Lara (2003. október 6.)
– Mikorra várjátok a babát?

– Norbi: Szeptemberre. Ha minden igaz, karácsony előestéjén, december 23-án fogant.

– Gondolom, még nem tudjátok, hogy lányotok, vagy fiatok lesz.

– Réka: Nem. Mindketten nagyon szeretnénk egy kisfiút, hiszen ő továbbvinné a Schobert nevet, és Larának lenne egy kisöccse, aki odafigyel majd rá. De persze, Norbin múlott, hogy lányunk, vagy fiúnk lesz – mondja nevetve Réka.

– Lara tudja már, hogy kistestvére lesz?

– Réka: Még nem. Úgy gondolom, a negyedik hónap környékén, amikor már jobban látszik a hasam, elmondom neki, hogy egy kisbaba fejlődik a pocakomban.





„Most értünk meg”

Norbi fut tovább egy tárgyalásra, ám amúgy is most olyan témák kerülnek terítékre, amelyet két nő tud igazán megbeszélni. Például az, hogy Norbi mennyire vált apává Lara mellett, és felkészült-e Réka, hogy terhessége alatt esetleg ismét támadások kereszttüzébe kerülhet.

– Korábban mesélted, hogy Lara születése után Norbi először nem tudott titeket külön kezelni. Például nehezen vette kézbe a kislányotokat, mert úgy érezte, ő sokkal inkább hozzád tartozik. Vajon felkészültebb apa lesz a második gyermeketeknél?

– Réka: Egészen biztosan. Lara jó tanárunk volt, azt hiszem, én is csak most értem meg igazán az anyaságra. Kilenc hónap nem elég arra, hogy felkészüljön valaki a szülői szerepre, egy apának pedig még inkább nem elegendő. Mára azonban mindketten felnőttünk ehhez a feladathoz. Szerencse, hogy az első gyermekünk lány lett, hiszen Lara áldott jó kislány.

– Ezért a második valószínűleg égetni valóan rossz lesz…

– Erre én is gondoltam. Lara barátságos, kedves, gyakran beül az órámra és nagyon jól viselkedik. Valószínűleg nem ússzuk meg ilyen könnyen.

– Norbi reggeltől-estig úton van. A napi teendőkben, gondolom, most sem igazán számíthatsz rá. Hogy fog ez menni két gyerekkel?

– Az első időben biztosan nem lesz könnyű, de én semmiképp sem akarom Norbit ezzel terhelni. Ő mindent megtesz azért, hogy amit csak tud, előreteremtsen a családjának. Úgy érzem, az én feladatom, hogy finom vacsorával, gyertyafénnyel várjam őt haza, és ne nyomjam a kezébe a gyereket, hogy fürdesse meg. Ugyanakkor mindig siet haza, hogy kora estétől együtt tölthessük az időt, és én azt szeretném, ha készen kapná a harmóniát, amelyben megpihenhet.







Norbi a suliban
Az Egészségügyi Minisztérium támogatja az update-programot, és a folyamatos tárgyalások eredményeként Schobert Norbert életmód-rendszere integrált része lesz a népegészségügyi programnak. Norbi hamarosan országos turnéra indul, hogy a vidéki iskolákban is népszerűsítse és oktassa az update-et, illetve a Norbi titok első és második része ajánlott irodalomként fog szerepelni a középiskolák tanrendjében. Ezen kívül egy húszezer fős klinikai kutatás elindult az update-tel kapcsolatban, áprilisban pedig Norbi Washingtonban tárgyal majd, hogy az update-tel az Egyesült Államokban is segíthessen a túlsúlyos embereknek.
– Az első terhességed idején értek támadások, amiért végig tornáztál, és alig változtattál az életmódodon. Felkészültél az újabb „nyílesőre”?


– Azt hiszem, ma már felkészülten tudom fogadni a negatív kritikákat is. Régebben meghallottam rosszindulatú megjegyzéseket és sokáig rágódtam rajtuk, most viszont már érzem, hogy képes leszek ezeket kiszűrni az életünkből. Ráadásul, Lara a bizonyíték rá, hogy az update életmód és a torna remekül működik a terhesség ideje alatt is.

– Ezt a terhességet is jól bírod?

– Igen, le is kopogom! Ugyanúgy semmiféle émelygést, vagy rosszullétet nem érzek. Talán az első időben voltam aluszékonyabb a megszokottnál.

– Ugyanúgy végigtornázod a terhességed, mint Laránál?

– Igen, ez a tervem. Larával napközben még edzettem otthon, este pedig mentem szülni. Persze attól függ, fogom-e bírni, mert ezzel a babával már nagyobb a hasam, mint Larával volt ennyi idős terhesen. Lehet, hogy tényleg egy erős fiút hordok a szívem alatt?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top