Sztárok

Babákkal a képernyõn

Nem könnyû az anyukának, amikor megszületik elsõ csemetéje, és egy teljesen új szerepben kell helyt állnia, és még nehezebb, ha rögtön két gyermek jön a világra. Nos, Benkõ Nórának két kisfiúról kell gondoskodnia.




Kilenc hónappal a szülés után visszatért a színpadra, egy hónapja pedig a képernyőn is újra láthatjuk. Igaz, testhezálló feladatot kapott; a TV2 Babaház című magazinját vezeti, és időnként fiai is feltűnnek a műsorban.

– Ismét könnyen belerázódtál a kamera előtti munkába?

– Valójában csupán négy hónapig nem voltam képernyőn, hiszen a kisfiaim születése után még vezettem a Lazacot, egészen a műsor augusztusi megszűnéséig. Jó volt visszatérni, de úgy is búcsúztunk el, hogyha lesz számomra valami igazán testhezálló feladat, akkor számít rám a csatorna.

– Hogy fogadták a nézők a Babaházat?

– Úgy tűnik a nézői levelekből, hogy örömmel, hiszen a tévécsatornákon jelenleg nem fut másik olyan műsor, amely kimondottan a kisgyermekes szülőknek szól. Most pedig már kimondottan jól érzem magam ebben a feladatban, hiszen komoly témákról is szót ejtünk, mint például a válás, vagy a gyermeknevelés.





– A Babaházban a kisfiaid is szerepelnek. Ezek szerint te nem követed a mostanában oly divatos „nem mutatom meg a gyermekem” sztárattitűdöt.

– Valóban sokan állítják, hogy nem mutatják meg gyermeküket a nézőknek, aztán néhány hónap múltán ott mosolyognak a címlapon. Én nem vagyok híve a szélsőségeknek; nem akarok „médiamajmot” csinálni a gyerekeimből, de nem zárom ki teljesen az embereket az életünkből. Ezen kívül csupán addig lesznek ott a műsorban, amíg jól érzik magukat. Semmit nem fogok erőltetni. Most például néhány adásban nem szerepeltek, mert az influenzajárvány idején jobbnak láttam otthon hagyni őket.







Névjegy
Név: Benkő Nóra
Született: 1971. február 18.
Csillagjegy: Vízöntő
Párja: Kirády Attila (kreatív producer, tv2)
Gyermekei: Ábel és Marcell (15 hónapos ikrek)
Pályája: 1999 óta a Magyar Színház társulatának tagja. Tévés műsorvezetőként 2002 nyarán debütált a TV2 Lazac című reggeli műsorában, amelyet a műsor megszűnéséig, 2003. augusztusáig vezetett. Jelenleg a Babaház című műsor háziasszonya.
Ahol láthatjuk: Godspell, Az élet háromszor (Magyar Színház)
– Ma már könnyebb velük, mint amikor megszülettek?

– Könnyebb, hiszen az első néhány hónapban csupán fél órákat tudtam aludni két etetés között, de természetesen most is folyamatosan kétfelé kell figyelnem, ami nem egyszerű feladat napi huszonnégy órában. Olvastam egy szakkönyvben, hogy ikrek esetében jobb, ha segít valaki az anyukának – főleg az első időben -, hiszen kétszer annyi feladatot jelent egy ikerpár. Szerencsére, mi egy utcában lakunk az édesanyámmal, és az egyik barátnőm anyukája, aki profi gondozónő, szintén rengeteget segít. Az ő „praxisában” voltak hármas ikrek is, tehát igazán edzett a témában. De a fiúk most már sokat játszanak, nevetnek együtt, elfoglalják magukat.

– Az ikertestvéreknek valóban külön nyelvezetük, külön kis világuk van?

– Azt hiszem, ez mostanában fog kiderülni, hiszen már kezdenek beszélni.

– Mennyi időt tudsz önmagadra fordítani?

– Mielőtt megszülettek a fiaim, teljesen természetes volt, hogy szinte naponta eljártam tornázni. Ma már úgy érezném, a fiúktól veszem el azt az időt, amíg elmegyek a konditerembe, így inkább otthon tornázom, amíg alszanak. Ám így is, amikor esténként a színházban vagyok, nem lehetek ott a fürdetésnél.





– Sok elfoglaltságot jelent a színház?

– Kilenc hónaposak voltak a gyerekek, amikor visszatértem a színpadra, és úgy gondolom, az a két darab, amelyben játszom, most éppen elég is. Persze örülnék, ha új szerepeket is játszhatnék, jó darabokban, de tudom, hol van a határ.

– A színpadra, vagy a képernyőre volt nehezebb a visszatérés?

– Inkább azt mondanám, másképp volt nehéz. A színházban a próbaidőszak vége nem volt éppen könnyű, míg a tévés feladatokhoz az alakom visszanyerése jelentett komoly feladatot. A terhesség alatt harminc kilót híztam, a szülés után pedig tíz kilót kellett még leadnom. Azért a tíz kilóért meg kellett küzdenem, most éppen az utolsó egynél tartok.

– Mi az, ami most hiányzik az életedből?

– A színház, hiszen nézőként nagyon régen nem voltam színházban. De hát nincs mit tenni, első a fürdetés!

Fotók: www.tv2.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top