Sztárok

Pachmann Péter kispapa lett!

Pachmann Péter és felesége, Ambrus Marcsi hamarosan szülõk lesznek. A Tények mûsorvezetõje eddig is körberajongta feleségét, ám most még inkább féltõn óvja a fotósként dolgozó Marcsit.

Szinte a terhesség első percétől úgy élnek, mintha már hárman lennének, és a legnagyobb szeretettel várják a kis jövevényt. Tudatosan készülnek a szülői szerepre; már most mesét olvasnak és beszélgetnek a picivel.

Kiscipő és plüssmaci

– Pachmann Péter: – December elején egy nap felhívott Marcsi, hogy úgy érzi, babát vár. Először azonban úgy tűnt, még sincs igaza, ugyanis a nászajándékba kapott terhességi teszt nem jelezte a terhességet.

– Ambrus Marcsi: No de az a teszt több mint egy éves volt, ezért nem adtam fel a reményt, vettem még egyet, és megcsináltam az édesanyámnál. Ekkor újra felhívtam Pétert, aki szinte el sem akarta hinni, hogy mégiscsak apa lesz.

– P. P.: Emlékszem, éppen adásra készültem, és a kollégáim nem tudták, miért viselkedem olyan furcsán. Könnybe lábadt a szemem, beálltam a büfében a sorba, de nem vettem semmit, össze-vissza járkáltam, és bevallom, az adás alatt – bár a szövegeket jól elmondtam -, a bejátszások idején szinte nem is voltam ott. Lelki szemeim előtt lejátszódott, hogy ha fiú lesz, akkor majd focizom vele, ha lány, akkor pedig a vállamon sírja majd el a bánatát. Egyébként nem szoktam gyorsan vezetni, ám aznap este, az adás után hazafelé többször átléptem a sebességhatárt.

– Ő egy nagyon vágyott baba?

– A. M.: Igen, és szerencsére nem kellett sokáig próbálkoznunk. Most éreztük úgy, hogy már jó lenne egy baba, és júliusban már meg is érkezik. Ez egy nagy meglepetés, nagy ajándék az élettől.

– Amikor új otthonotokat kerestétek, már az alapján választottatok, hogy várható a trónörökös?

– P. P.: Igen, sőt az egyik szobát eddig is gyerekszobaként emlegettük, igaz, ott eddig a ruhásszekrényünk volt. Aztán aznap, amikor kiderült, hogy Marcsi babát vár, elkezdtem „berendezni” a helyiséget. Az ablak alatti kis sarkot már a kisbabának szánt tárgyakkal raktam tele. Két éve, karácsonykor Marcsi kapott tőlem egy kis babacipőt, amolyan jelzésként; ez is ide került, de mesekönyvet, plüssmacit, sőt, Mikuláskor már egy kis ajándékot is kapott a babánk. Ezeket mind-mind ebbe a sarokba gyűjtjük.

– A. M.: Olvasunk a babának minden este mesét, és Péter összeállított nekem egy CD-t is kellemes, nyugtató hatású dalokból, hogy a pici ezt hallja a pocakomban.

A pár névjegye
A férj: Pachmann Péter
Foglalkozás: a Tények műsorvezetője
Csillagjegy: Halak
A feleség: Ambrus Marcsi
Foglalkozás: fotós
Csillagjegy: Skorpió

Marcsi már korábban is fotózta Pétert. 2002. szeptember 14-e óta tartoznak össze. 2003. június 19-én kötöttek házasságot, és júliusra várják első gyermeküket.

– Úgy látom, Péter nagyon boldog kispapa…

– A. M.: A legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy ilyen fantasztikus férjet és apát kapok a sorstól. Mindig és mindenben mellettem áll, és nemcsak úgy, hogy eljön velem az ultrahangra, a nőgyógyászhoz.

– A baba nemét még nem tudjátok?

– P. P.: Nem, de szeretnénk tudni, és nem azért, hogy milyen színű legyen a gyermekszobában a tapéta. Szerintem fontos, hogy a szülők már a magzati korban nemének megfelelően várják a picit.

Nyugodt mama, boldog papa

– Máté Kriszta és Bárdos András kisfia, Ádám is kedvet csinált nektek a szülői szerephez?

– P. P.: Ők tavaly érkeztek el a kapcsolatukban arra a pontra, hogy megérkezhetett a kisfiuk, mi pedig most. Jó látni Krisztát és Andrást, hogy mennyire harmóniában és boldogságban nevelik Ádámot, és ez bizonyosan arra ösztönöz más párokat is, hogy szülővé váljanak.

– Marcsi, belegondoltál abba, hogy az eddigi pörgős életed egy csapásra megváltozik, ha megérkezik a baba?

– A. M.: Természetesen, de azt hiszem, egy gyerek szolgáltathatja a legjobb alkalmat arra, hogy egy kicsit lejjebb adjak ebből a pörgős életből. De már most érzem magamon, hogy nyugodtabb vagyok, szívesebben maradok otthon.

– P. P.: Nekem viszont jó látni, hogy az eddig mindig száz fokon égő feleségem most elalszik a tévé előtt, és betakargathatom.

– Apás szülésre készültök?

– P. P.: Olyannyira, hogy már Marcsi nőgyógyászával, Dr. Ádám Zsolttal végigjártuk a szülészetet, és megnézhettük azt a szülőszobát is, ahol világra jön majd a gyermekünk. Sőt, már beleültem abba a székbe, ahol majd Marcsi kezét fogom vajúdás közben. Az orvosban nemcsak a feleségem, de én is tökéletesen megbízom.

– Marcsi, korábban jógáztál. Készülsz a szülésre valamilyen speciális módszerrel?

– A. M.: A hagyományos jógára már nem járhatok, mert bizonyos pozíciókat már nem tudok megcsinálni, de hamarosan elkezdem a kismamajógát. Ezen kívül Kriston Andreához járok intimtornára, amely nagyban megkönnyítheti a szülést, illetve hetente egyszer találkozom egy pszichológussal, Raffai Jenővel, aki hosszú évek óta kutatja a magzatkommunikációt. Ennek lényege, hogy segít felvenni a kapcsolatot a magzattal, és ezáltal egészen más lesz az anya és a gyermek kapcsolata. Egészen fantasztikus élményekben van részem ezeken az alkalmakon.

– A neveken már töritek a fejeteket?

– A. M.: Ha lány lesz, Dorottyának vagy Dórának fogjuk hívni, ha fiú, akkor Marcell vagy Balázs.

– Igaz az, hogy egy férfi még szebbnek látja a feleségét, amikor babát vár?

– P. P.: Marcsi olyan változásokon megy át külsőleg és belsőleg is, amitől még jobban szeretem. Egyrészt sokkal nyugodtabb, másrészt látom a változást a külsején is. Az arca is egészen megváltozott, amióta kisbabát vár. Vonzóbb és nőiesebb, mint valaha.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top