Sztárok

Három gyerekig meg sem állunk!

Kovács Lázár, az RTL Klub Receptklubjának szakácsa teljesen kicserélõdött kisfia születése óta. Óvatosan vezet, percre pontosan beosztja napjait, és a gondolatai mindig otthona és családja körül járnak.






Kattints a képre!
Kovács Lázár a legnagyobb elragadtatással beszél kisfiáról. Lázár nagy családból származik, négyen vannak testvérek, így nem csoda, hogy akár három gyereket is vállalnának Melindával.

– A telefonban nagyon határozott voltál. Azonnal tisztáztad, hogy hol, mikor és mennyi időre érsz rá. Mi ez a nagy pontosság?

– Szép lassan rájöttem, hogy így a legkönnyebb. Ha pontosan leszervezek mindent, több időm jut a családomra.

– Sokan keresnek, amióta megszületett Lázár?

– Természetes, hogy érdeklődnek a kisfiam iránt, de nem visszük túlzásba a szereplést.

– A feleséged hogy bírja a felhajtást?

– Lázár születése előtt sem szeretett szerepelni, és ez most sincs másképp. Általában, ha mégis elvállal velem egy címlapot, azt mindig hosszas győzködés előzi meg. A fotók például úgy készülnek, hogy van egy fotós barátunk, akivel összejárunk, és időnként elhozza a masináját is. Nem tudunk pózolni.

– Melindával nagyon ellentétes személyiségek vagytok?

– Teljesen. Ő nyugodt, visszahúzódó, én éppen az ellentéte vagyok. Többek között a személyiségébe is szerelmes vagyok. Most pedig már az is látom, hogy nagyon jó anya.

– Hogyan készült a feleséged az anyaságra?






 Névjegy: Kovács Lázár

Született: 1974. december 6.
Párja: Siklósi Melinda (2003 júliusa óta Lázár felesége)
Kisfia: Lázár (2 hónapos)
Pálya: A Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskolában tanult, majd Franciaországban leste el a szakma fortélyait. Több nemzetközi szakácsversenyt nyert. Jelenleg az RTL Klub Receptklub című műsorának séfje.
Akiknek már főzött: Andrew Lloyd Webber, Placido Domingo, Roger Moore, a spanyol trónörökös, Fülöp és felesége


– Azt hiszem, erre nem igazán lehet készülni, hiszen a gyermek még fantasztikusabb, még csodásabb, mint amire számítottunk. Természetesen mi is bújtuk a szakkönyveket, de egy jó hónapra volt szükség, hogy összerázódjon a kis csapat.

– Te érzel magadon változást, amióta megszületett a kisfiad?

– A pontosság, a megbízhatóság és az óvatosság még fontosabb lett az életemben. Ma már nem indulok el úgy az autóval, hogy ne kapcsoljam be a biztonsági övet, mert tudom, a családom vár otthon. Ugyanígy az időbeosztásom is megváltozott. Nem próbálok szétszakadni, még több területen helyt állni, hanem úgy osztom be a napjaimat, hogy a lehető legtöbb időt a családommal tölthessek.

– Az első néhány napban volt segítségetek?

– Igen, Melinda édesanyja és az én anyukám is segített. Mi egyébként négyen vagyunk testvérek, sőt én még pelenkáztam is az öcsémet, úgyhogy van gyakorlatom.

– Négy gyerek! Te jó ég!

– Én is átéreztem anyukám helyzetét az első néhány napon, amikor hazahoztuk Lázárt a kórházból.

– Megváltoztatta a feleséged az anyaság?

– Előtte is gyönyörű volt, de most még szebb. Én úgy gondolom, minden nőt átváltoztat az anyaság, teljessé válik az élete, és ez hat rá külsőleg és belsőleg is.

– Kiveszed a részed a baba körüli teendőkből?

– Igyekszem. Tudatosan készültem rá, hogy jelen legyek a gyerekem életében. Ott szeretnék lenni, amikor feláll, elindul, vagy elkezd beszélni, mert ezek soha vissza nem térő alkalmak.

– Ezért szerettél volna ott lenni a szülésnél is?

– Igen. Ha nem lettem volna ott, biztosan egész életemben bántam volna.

– Nem féltél tőle? Hallunk történeteket a szülőszobán ájultan heverő kispapákról…

– Szerintem ez olyan, mint a katonaságról szóló sztorik; az emberek hajlamosak kiszínezni a történetet. Számomra ez olyan fantasztikus élmény volt, hogy azóta már két kispapát is rávettem, hogy legyenek bent a szülésen, és ők sem bánták meg. Úgy gondolom, a nőn is sok múlik; Melinda nagyon fegyelmezett volt, és én nagyon büszke voltam rá.

– A barátaitok inkább családosok, vagy egyedülállóak?

– A komoly barátságok megmaradnak, de biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben majd könnyebben csinálunk programot a családos barátainkkal. Viszont a gyermektelen barátaink is kedvet kaptak a szülői szerephez; Melinda barátnői közül például most hárman várnak babát, és a Receptklub környékén is többen készülnek a szülőszerepre.

– Időnként Melinda is ki tud picit szabadulni a négy fal közül?

– A nagymamák szinte lesben állnak, hogy mikor kaphatják meg az unokájukat, tehát két szoptatás között el tudunk menni vásárolni, ügyeket intézni. Sajnos, az időjárás nem túl alkalmas a sétákra, de alaposan bebugyolálva már megmutattuk a környéket Lázárnak.

– Hány generáció óta öröklődik nálatok a Lázár név?

– A dédapám, a nagyapám, én és a kisfiam viseljük a Lázár nevet.

– Kire hasonlít a pici?

– Természetesen rám! Mondta is az egyik barátom, hogy „Hallom, rád hasonlít a gyerek. Nem baj, az a fő, hogy egészséges!”

– Terveztek még babát?

– Feltétlenül! Meg sem állunk háromig!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top