Sztárok

Mindig is közel állt hozzám az anyaszerep! – II. rész

– Tulajdonképpen igen. Amikor főiskolára jártam, reggeltől estig az iskolában voltam, és alig láttam a családomat. Vagy amikor elindult a Fókusz, nem volt időm, hogy leüljek beszélgetni a barátnőimmel vagy egy újságíróval. És bevallom, engem mindig nyomasztott, ha nem tudtam minden kérésnek eleget tenni. Ezért tűntek bizonyos dolgok lemondásnak.

– Szeretnél mindenkinek megfelelni?

– Sajnos igen. De mára rájöttem, hogy ez képtelenség, bár a megfelelési vágyat soha nem tudtam és talán nem is tudom levetkőzni. Nem tudok értelmes vagy fontos kérésekre nemet mondani, ugyanakkor néha megkérdezem magamtól, hogy a feladataimra, magamra és a családomra mikor jut így időm.

– Mikor tudsz kiszakadni a napi robotból?

– Hétvégén kikapcsolom a telefont és az agyamat is! Ilyenkor feltétlenül találok időt mindenkire. A páromra, a családomra, vagy arra, hogy végre leüljek a barátnőimmel egy kicsit trécselni.

– Régi, gyermekkori barátságaid vannak?

– Igen, az általános iskolából és a gimnáziumból. Egyetlen „jelenkori” barátságom született, ő Viki, akivel együtt jártunk szociológiára.

– Úgy tűnik, nem kötsz könnyen barátságot.

– Nem, mert egy barát felelősséggel jár, és én zárkózottabb vagyok annál, hogy új felelősséget vállaljak. A régi barátaim önmagamért szeretnek, és nem kell magyarázkodnom, ha egy hétig nincs időm felhívni őket.

– Idén mész nyaralni?

– Sajnos nem sikerül elszakadnunk, Laci is és én is egész nyáron dolgozunk. Talán majd ősszel bepótoljuk.

– Jó turista vagy?

– Nagyon! Én már annak is örülök, ha bepakolunk, és elindul az autó. Azonnal kikapcsolok, és szárnyalnak a gondolataim.

– Külföldön is rád találnak a magyarok?

– Egyszer Horvátországban este sétáltam, amikor egy egész magyar turistacsoport kiáltott fel, hogy „nézd már, ott a Marsi Anikó”, és odajöttek autogramot kérni. Ezek kedves helyzetek, bár az embernek esetleg nyaralás közben százfelé áll a haja, vagy naptejes a feje.

– Azt mondtad, nem tervezel, de mi az, amit az elkövetkező fél évben biztosan meg kell tenned?

– Meg kell írnom a diplomamunkámat, és az államvizsgán is túl kell esnem. Lehet, hogy lesz újra Ország tesztje, a Fókusz pedig olyan gyerek, aki huszonnégy órás felügyeletet igényel.

– A Fókusz még mindig szerelemgyerek?

– Szerelemgyerekként született, és az is marad mindörökké!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top