Sztárok

A lányok egyre ügyesebbek! – II. rész




– Szerintem igen jól. Egyre ügyesebbek. Manapság már nem is használják a férfiak azt a gonoszkodó megjegyzést egy-egy rosszul sikerült manôver láttán, hogy “Na, biztos egy nô vezet…”

– Én azért hallottam, sajnos.

– Szerintem ez már a múlté. Megszűnni látszanak a különbségek. Én legalábbis nem nagyon érzékelem azokat. Már a versenypályákon is egyre gyakrabban tűnnek fel hölgyek. Most például Ralf Schumacher felesége is versenyautóba ült, de itthon is vannak nôi pilóták.

– Az édesanyja például vezet?

– Nálunk a családban természetesen édesanyám is vezet, méghozzá nagyon jól. Gyakran hoz haza a bécsi vagy a ferihegyi reptérrôl engem is a futamok után, és nyugodtan ülök be mellé, ha fáradt vagyok.

– Állítólag van pszichológusa. Ez, gondolom, kötelező egy autóversenyzőnél… Vagy nem? Hányszor kell mennie, hogyan tűri, ha valaki a lelkével foglalkozik? A férfiaknak általában ez nem megy könnyen.

– A pszichológus nem kötelezô, de javallott dolog. Amikor itthon vagyok, akkor felkeresem Vura Mártát, aki már számos olimpiai aranyéremben működött közre – mármint lelki támaszként. Márta a versenysportra specializálódott, és nagyon sokat segít nekem. Különbözô technikák elsajátítása révén javult a koncentrálóképességem, és sokkal higgadtabban tudok reagálni a döntô pillanatokban, mint korábban.

– Minden autóversenyzőnek van valamiféle rituáléja a futam előtt. Önrôl azt mondják, jobb lábbal száll be a kocsiba, és a zsebében van egy rózsafüzér is. Vallásos??

– Hívô ember vagyok, és a nagyobb ünnepek idején megfordulok a templomban is. A rózsafüzér igaz, mint ahogy az is, hogy minden verseny elôtt mézet eszem. Ez nem csak kabala, hanem gasztronómiai élvezet is, ugyanis Micimackóval hasonlítunk egymásra annyiban, hogy mindketten szeretjük a mézet.

– Van valamiféle küldetéstudata? Vagy egyszerűen boldoggá teszi a szép autó és a sebesség?

– Küldetéstudatom nincs, legfeljebb annyi, hogy szeretnék minél több örömet szerezni a magyar szurkolóimnak, és szeretném jó hírét vinni az országnak.

– Bud Spencer volt a moziban a kedvence.

– Bud Spencer csak vicc volt…

– Gyors példaképe azért van?

– Nincs példaképem. Pontosabban a szüleim példát jelentenek számomra tisztességben, munkában, összetartásban és gyermeknevelésben.

– Olyan kedves, szerény fiúnak ismerjük. Schumacherék viszont mintha egy egészen más világban élnének: nôk egymás után, olykor mellett. Csillogás, rengeteg pénz, a legjobb italok, igazi sztárallűrök.

– Azért a sok bulvárcikkbôl és társasági pletykából nem minden igaz. A nôhegyek, a partyk, az ital és csillogás mellett senki nem lett még hatszoros világbajnok. A Forma 1 nagyon komoly munka, amelynek csak egy kis része a külsô csillogás.

– Milyen világsztár autóversenyzôk között lenni? Beszélgettek már? Befogadták?

– A versenyzôk befogadtak, Michael már a saját jótékonysági alapítványának rendezvényeire is meghív. Gyakran focizunk együtt, de jóban vagyok a többi pilótával is.

– Pedig, úgy tudom, a vezetés pihenteti a legjobban. Mi más van még azon túl?

– Imádok repülni és nagyon szeretem az extrém sportokat.


Fotók: www.zsolt.baumgartner.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top