Szabadidő

Pénteken megint Fürdők Éjszakája

A Széchenyi, a Gellért és a Rudas fürdőben zenés, táncos, kulturális programok, a Királyban pedig csendes, relaxáló éjszakai fürdőzés várja a télen átmelegedni vágyókat, a programokból kor és érdeklődés szerint lehet válogatni.

Széchenyi, Gellért, Rudas, Király – ahány fürdő, annyi korszak, stílus és hangulat. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Fürdők Éjszakája ezúttal már négy különleges helyszínen, zenével, tánccal, Bambival és változatos programokkal vár mindenkit, aki szívesen eltöltene egy fürdőzéssel egybekötött hangulatos, változatos estét – egy jeggyel négy helyszínen.  

Széchenyi Gyógyfürdő – Kultúrfürdő a NeoFM jóvoltából
Aki szívesen nosztalgiázna és táncolna vagy a szabad ég alatt fürdőzne a meleg vizű medencékben, az látogasson el a Széchenyibe! A legendás énekesnő, Kovács Kati a Qualitons zenekarral ad koncertet. A Qualitons fiatal, tehetséges, más zenekarokból is ismert zenészek beat-funk formációja, korhű hangszerekkel idézik föl a 70-es évek zenei világát. Új produkciójuk Kovács Kati és a Qualitons néven az énekesnő népszerű dalainak feldolgozására épül. A koncert utcai ruhában is megtekinthető.
Az irodalom kedvelői Parti Nagy Lajos Kossuth-díjas szerző vízparti felolvasását hallgathatják audiovizuális kísérettel. Az est többi részén DJ-k szolgáltatják a zenei aláfestést a fürdőzéshez.

Rudas Gyógyfürdő – RADIO CAFÉ bemutatja: MAGIC BATH
A török fürdő programja egyszerre kínál képzeletbeli utazást távoli tájakra és az elmúlt évtizedekbe. Az aulában DJ-k és Super8-as filmvetítés a 60-as 70-es évek világát idézik, magyar zenék, jazz, soul és vidám funk – egy kis tánchoz vagy lazításhoz. A termálfürdőben éjszaka többször is keleti zene szólal meg, miközben hastáncosok és orientális szólótáncosok szórakoztatják a gőzölgő medencékben pihenő vendégeket.

Gellért Gyógyfürdő – a Pesti Est bemutatja: DISCO CLASSIC
A Fürdők Éjszakáján a Gellért aulája és pezsgőmedencéje a 90-es évek zenéjét visszhangozza. Az előző évtized legendás fővárosi diszkói, főként a Fortuna, népszerű slágereit, kedvenc ritmusait hallhatjuk itt. Az aulában a szecessziós kupolák alatt a SzelektívHallás c. műsorból JoNeS és DJ Grand r’n’b-vel és hiphoppal fűszerezett dallamos fekete zenei szelekciója indít időutazásra, míg a pezsgőmedencénél az adott zenei korszak ma is aktív alkotói és DJ-i: Feaky D, Sterbinszky és Felhő szolgáltatják a zenét.
Ezen az éjszakán kivételesen mindkét nem számára nyitva áll a különleges szépségű férfi és női termálfürdő.

Király Gyógyfürdő
Aki nem vágyik zenés bulizásra, de szívesen kipróbálná az éjszakai fürdőzést, az menjen a Királyba! A hangulatos török fürdő különlegessége ezen az estén, hogy éjszaka is nyitva tart, és mindkét nem egyszerre látogathatja, amennyiben egy relaxáló, csendes esti fürdőzésre vágyik.

Időpont: 2009. december 4. péntek 22.00 – 03.00
Helyszín: Széchenyi, Gellért, Rudas, Király Fürdők
Belépő: 2900 Ft (a négy budapesti fürdőbe egy közös jeggyel lehet belépni)
Jegyek kaphatók az összes budapesti fürdő pénztárában és a kiemelt BKV jegypénztárakban.
Extra tipp: Ingyen belépőt kapnak azok, akik e hét péntekig – a Fürdők Éjszakája napjáig – vásárolnak a budapesti fürdőkbe érvényes, jövő évre szóló fürdőbérletet, valamint azok is, akik a pénztárnál bemutatják idei éves bérletüket.
Megközelítés: A fürdők közti közlekedést ingyenes buszjáratok segítik, a buszok negyedóránként járnak, és a fürdők főbejáratánál állnak meg. Mindegyik helyszínen bárok és büfék kínálnak inni- és harapnivalót a vendégeknek.
Öltözet: A műsorok teljes élvezetéhez fürdőruha vagy nyári öltözet viselése ajánlott, a Széchenyiben Kovács Kati és a Qualitons koncertje ruhában is megtekinthető.
Bővebben: www.budapestgyogyfurdoi.hu »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top