Szabadidő

Hölgyválasz – női alkotók a Táncszínházban

A Nemzeti Táncszínház Nőnap alkalmából indított előadássorozatának gálaestjén három táncművész-koreográfus egy-egy alkotását tekinthetjük meg.
Hölgyválasz – női alkotók a Táncszínházban
Hölgyválasz gálaest
Időpont: március 6. péntek, 19.00 óra
Helyszín: Nemzeti Táncszínház – Színházterem
Az előadás várható vége: 21.00 óra

Az est első darabjának koreográfusát nem kell részletesen bemutatni. Ladányi Andrea Liszt- és Harangozó-díjas érdemes művész: táncművész, koreográfus, mozgástervező, a Magyar Film- és Színházművészeti Egyetem Mozgástanszékének vezetője. A hazai és nemzetközi színpadokon egyaránt otthonosan mozgó művésznő ezen az estén Factory & Hearts című koreográfiáját mutatja be. Barta Dóra Harangozó-díjas érdemes művész – táncművész, koreográfus, táncpedagógus – korábban hosszú ideig a Szegedi Kortárs Balett tagja volt. 2000 óra koreografál – a 2008-as Táncfórum keretében a Nemzeti Táncszínház színpadán is bemutatkozott Bernarda Alba háza című egész estés művével. Ez alkalommal Le jeune homme et la mort c. darabja kerül színre. Horváth Zsófia Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus a Honvéd Táncszínház táncos szólistája. 1998 óta koreografál – az est harmadik darabjaként Etűdök népdalokra c. műve látható.

Az előadás után Schäffer Erzsébet, a Nők Lapja újságírója beszélget az előadássorozat alkotóival: Barta Dórával, Ladányi Andreával, Horváth Zsófiával, Foltin Jolánnal és Bozsik Yvette-el.

 Program

 

Le jeune homme et la mort

Zene: M. Nymann, A. Badalamenti, Ballroom
Előadják: Barta Dóra, Túri Lajos
Koreográfia: Barta Dóra, Kulcsár Noémi

Factory & Hearts

Közreműködik: Ladányi Andrea, Bánki Zsolt, Vida Gábor
Ütőshangszereken: Borlai Gergő
Világosító: Payer Ferenc
Stylist: Lakatos Márk
Koreográfia: Ladányi Andrea

Etűdök népdalokra

Előadják: a Honvéd Táncszínház táncosai és zenészei, valamint vendégművészek
A zenéket összeállította: Gombai Tamás
A dalok betanításában segített: Herczku Ágnes
Szerkesztő-koreográfus: Horváth Zsófia

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top