Szabadidő

5 csajos könyv nyárra

Egyetlen strandtáskából sem hiányozhat egy üdítő nyári olvasmány. Adunk pár tuti tippet!

Nyáridő

A Nyáridő világszerte számos Pilcher-rajongó kedvenc kötete, remek nyári olvasnivaló.

Alec és új felesége javában tervezgeti a rég várt skóciai nyaralást. Váratlanul kiderül, hogy Laura nem tarthat a férjével és annak baráti társaságával, ezért hogy kárpótolja magát, az asszony később elutazik egy időre a festői Cornwallba, ahol Alec rokonainál száll meg. Elbűvöli a gyönyörű, régi ház, megismeri és megszereti a helyieket, s a csillogó kék tenger látványa lassan elfeledteti vele gondjait. Napozással és úszással múlatja az időt, mígnem egy nap vádaskodásokkal teli névtelen levél érkezése kavarja föl frissen meglelt nyugalmát. Hogy lelki békéjét visszanyerje, Laura kénytelen valóságos magánnyomozásba kezdeni, s ennek során feltárul a család múltjának kusza szövevénye…

Rosamunde Pilcher sikerének titka igen egyszerű: vérbeli, a szó hagyományos értelmében vett regényes történeteket ír, amelyek cselekménye gazdag és érdekfeszítő, remek alakjai élettel töltik meg a lapokat, és olyan problémákkal néznek szembe, amelyek mindannyiunk életében előfordulhatnak. (Ulpius-ház Könyvkiadó)

Szerző: Rosamunde Pilcher
A könyv címe: Nyáridő
Ára: 2999 Ft

Tipp: Te is elutaznál a festői Cornwallba? Tudj meg mindent erről a meseszép vidékről! »


Bohémélet – Egy felejthetetlen év Rio de Janeiróban

Rióban az élet arról szól, hogy egyszerűen csináld azt, amit akarsz. És tényleg eszerint él mindenki. Sem az egyház, sem az állam, de még a lelkiismeret sem befolyásolja az embereket. Carmen Michael könyve szenvedéllyel, mégis őszintén ír a szabadság és a hedonizmus városáról, ahol a boldogság egyetlen receptje így hangzik: élj a mának!

„Valahányszor el akartam hagyni ezt a várost, tovább üldözött álmaimban, és mindig visszarántott magába. Izzó erotikája, szüntelen szenvedése, piszkos nyomornegyedei kísértettek, akármerre jártam…” – így vall a kötet ausztrál szerzője, Carmen Michael Rio de Janeiróról.

A fényűző strandok képeslapvilága helyett Carmen Rio de Janeiro bohémek lakta negyedeiben merül el. A színpompás, veszélyes, kiszámíthatatlan város és őrült, mégis szeretni való lakói – a cariocák – hamarosan rabul ejtik a lányt. A brazil arisztokraták koktélpartijától a hajdani rabszolgák ükunokáinak kunyhójáig mindent átitat a szamba és a szerelem elsöprő, tömény élvezete. Talán a könyörtelen napsütés lehet az oka, talán az ott élők mindennapjainak esetlegessége vagy talán az az őrült karnevál… (Jaffa Kiadó)

Szerző: Carmen Michael
A könyv címe: Bohémélet – Egy felejthetetlen év Rio de Janeiróban
Ár: 2940 Ft

Ahol a szivárvány véget ér

A kizárólag leveleken, e-maileken és meghívókon keresztül elénk táruló regényben két gyerekkori jó barát életébe leshetünk bele, akikkel a végzet furcsa játékot űz…

Rosie és Alex jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, és egy életre szóló véd- és dacszövetséget kötnek az iskola és a felnőttek zord világa ellen. Az izgalmas órai levelezések alatt még nem sejtik, hogy életük következő jó néhány évét is így fogják eltölteni: egymással levelezve. A sors fura szerzet: újra és újra elválasztja egymástól Rosie-t és Alexet, hogy próbára tegye barátságukat, kitartásukat és őszinteségüket. A gyerekek komoly felnőtté cseperednek: mindketten dolgoznak, házasodnak, gyereket nevelnek, válnak, de az a varázslatos kötelék, amely összekötötte őket, életük minden öröme és bánata közepette megmarad.
Több van-e köztük puszta barátságnál? Ha kapnának egy utolsó lehetőséget, kockára tennének-e mindent az igaz szerelemért? (Athenaeum Kiadó)

Szerző: Cecelia Ahern
A könyv címe:
Ahol a szivárvány véget ér
Ára: 2990 Ft

Pánik a plázában

Sophie Kinsella legújabb regénye Amerikába, a világ legdrágább üzleteinek világába kalauzolja az olvasókat.

Becky ismert pénzügyi szakember, újságíró, személyes pénzügyi tanácsadó, saját tévéműsora van. Csinos, okos, elegáns, segítőkész… Egyetlen hibája a vásárlási szenvedélye. A divat megszállottja, nem tud ellenállni a drága, márkás cuccoknak, akkor sem, ha egy fitying sincs a bankszámláján. Egy különleges szandál, egy selyembársony sál, esetleg egy formatervezett divatékszer vagy egyedi táska láttán képtelen uralkodni magán. Addig nem nyugszik, amíg meg nem szerzi valamelyiket, még akkor is, ha nincs rá fedezete. A józan pénzügyi szakemberből – belépve egy női divatüzletbe – a másodperc töredéke alatt pénzügyi analfabéta válik. Se lát, se hall, csak próbál, próbál és próbál, s végül fedezetlen csekkel fizet. Adósságai az egeket ostromolják, ruhái, cipői, táskái, övei, sáljai, piperecikkei alig férnek el a szobájában. Kiegyenlítetlen számlái miatt per fenyegeti, kedvese elhagyja, állását felmondják, karrierje, párkapcsolata romokban… (Kelly Kiadó)

Szerző: Sophie Kinsella
A könyv címe: Pánik a plázában
Ár: 2980 Ft


Találkozzunk Provence-ban!

A mesés vidéken játszódó szerelmi történet a világhírű Peter Mayle-regények legjavával vetekszik.

Provence napsütötte vidékén az apró falvak élete titkokkal teli. Ám Franny Marten mit sem tud erről a világról. Az ő kicsiny kaliforniai házát csupán szerelmi álmai töltik meg, csakhogy óriási csalódás éri. Fájdalmáról váratlan esemény tereli el a figyelmét: titokzatos levél érkezik a címére, amelyben egy meghívót talál a régi, neves Marten család provence-i összejövetelére. Noha Franny alig ismeri távoli rokonait, hirtelen elhatározással útra kel élete nagy kalandjára. Egy olyan világba érkezik, amelyben mintha valamikor régen megállt volna az idő, egy olyan tájra, amelyet a közeli tenger azúr tündöklése ragyog be. És amikor a lány megtudja, valójában miért is terelte a sorsa Provence-ba, azt is megérti, hogy a szerelemben gyakran nem minden az, aminek látszik…

Elizabeth Adler, a romantikus krimik nagyasszonya, számos, pazar helyszíneken játszódó regény világhírű szerzője Toscana, Velence és Capri varázslatos tájai után provence-i randevúra hívja olvasóit. (Ulpius-ház Könyvkiadó)

Szerző: Elizabeth Adler
A könyv címe: Találkozzunk Provence-ban!
Ár: 3499 Ft

Könyv.lap.hu
Strand.lap.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top