Család

Gyermeknap az Állatkertben

 Játékos családi vetélkedővel, arcfestéssel, színpadi programmal várja látogatóit az Állatkert az idei Nemzetközi Gyermeknapon. Aki szeretne, elefántot is etethet az állatgondozók felügyelete mellett, és meglátogathatja a kert legifjabb lakóit, köztük Bóbitát, a mesterségesen nevelt kisoroszlánt is.


Most vasárnap, azaz május 27-én számos programmal várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából.

A programok reggel 9-től délután 6-ig tartanak az Állatkert számos pontján. A rendezvény egyik támogatójának (Nestlé Hungária Kft.) jóvoltából több állomásból álló játékos családi vetélkedő, a Japánkert mellett játéksarok, és persze sok-sok apró ajándék várja az érdeklődőket.







Az Állatsimogató mellett arcfestők segítenek a gyerekeknek kedvenc állataik „bőrébe bújni”.

A Főbejáratnál felállításra kerülő színpadon a Hvidovre Brass Band nevű dán amatőr zenekar játszik 10.30 és 11.15, illetve 15.00 és 15.45 között (rossz idő esetén a koncert elmarad).

 A gyereknapi programok mellett a hétvége mindhárom napján élő etológiai bemutató, a látogatók bevonásával történő elefántetetés színesíti a programot, és természetesen mindenki megnézheti az Állatkert legifjabb lakóit, a prérikutya kölyköket, az emucsibét, az aranyhasú mangábékat, fél 12 és fél 1 között pedig Layla, az immár 220 kg-os orrszarvúborjú is kint lesz a kifutójában.
 

A szombattól pünkösd hétfőig tartó háromnapos hétvége mindhárom napján láthatja a nagyközönség Bóbitát, az április 4-én született kisoroszlánt is, akit egyhónapos kora óta a gondozók nevelnek. Mirzának, Bóbita mamájának egy hónap elteltével már nem volt elegendő teje, ezért kellett a mesterséges neveléshez folyamodni. Cumiztatásra azonban már nem volt feltétlenül szükség, így Bóbita tápszerbe áztatott húst kapott az elmúlt hetekben. Az oroszlánkölyök nyugalma és zavartalan fejlődése érdekében az elmúlt hetekben Bóbita a közönség szemei elől elrejtve cseperedett, a háromnapos hétvégén azonban már bemutatják őt a látogatóknak. A most már 5 kg-os kisoroszlán a felnőtt oroszlánok férőhelye melletti kifutóban lesz látható szombaton, vasárnap és hétfőn is, jó idő esetén naponta 11 és 13, illetve 15 és 17 óra között.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top