Szabadidő

Julia Roberts

Julia már igazán Amerika üdvöskéje, különösen mióta idén a filmesek legnagyobb elismerését, az Oscart is kezébe vehette Erin Brockovich szerepéért.




Bár a díjátadáson tartott beszéde kis türelmetlenségre késztette rajongóit, hiszen majd fél órán át tartott, még ezt is megbocsátották neki, különösen miután kedves mosolyával bocsánatot is kért érte. De izgatottsága igazán érthető volt, hiszen évek során egyik filmje nagyobb kasszasiker lett, mint a másik, mégis csak most kapta meg a szobrocskát.





Julie Fiona Roberts 1967. október 28-án született a Georgia-beli Smyrnában Eric Roberts húgaként. Persze akkor ez még nem jelentett különösebb garanciát a hírnév felé vezető úton. Később azonban annál hasznosabbnak bizonyult, hiszen mire Julia úgy döntött, színészi pályára lép, bátyja már kitaposta útját, és néhány igen hasznos ismeretséggel segíthette húgát. Ez a kapcsolat később már nem volt ilyen jó, hiszen az ifjabbik testvér bizony gyorsan lehagyta bátyját, és sokkal nagyobb sikereket ért el.





Első filmje a Blood Red volt, ami még nem aratott túl nagy sikert, de további szerepekhez segítette. Az igazi áttörés pedig 1990-ben a Micsoda nő volt, amihez Gary Marshall rendező a legjobb szereplőket találta meg. Roberts pedig ettől kezdve a siker védjegyévé vált. Méghozzá nem csak a romantikus műfajban, hanem például az Egy ágyban az ellenséggel főszerepében is igazán meggyőzően rémüldözött. Filmjeit felsorolni igazán nehéz lenne az Acélmagnóliáktól a Pret-a-Porterig. Az igazi elismerést pedig az Erin Brockovich hozta meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top