Szabadidő

Gwyneth Paltrow

Bár híressé leginkább a "Brad Pitt barátnõje" állapot tette, Gwyneth profi színésznõvé igazán a kapcsolat után vált.




Többször hasonlították már olyan klasszikusokhoz, mint Grace Kelly. Számos filmszerepéért ismerték el, természetesen a legfontosabb az 1999-ben nyert Oscar a Szerelmes Shakespeare-ben nyújtott alakításáért. 1972-ben született Los Angelesben, anyja színésznő, apja rendező. 11 éves korában Massachusettsbe költöztek, ahol szülei gyámsága alatt kezdett színészórákat venni. A Kaliforniai Egyetemen tanult antropológiát, majd a színészi karrier mellett döntött, s ezért otthagyta az iskolát. 1991-ben játszott először filmben, majd ugyanebben az évben játszotta a fiatal Wendyt Spielberg Hookjában.





Először 1995-ben kóstolhatott bele a hírnév igazi ízébe Brad Pitt oldalán a Hetedikben. Szerencsétlenségére több figyelmet kapott érzelmi élete, mint a filmben nyújtott teljesítménye, így vált a legtöbbet fényképezett oldalbordává. Bár az Emmában ragyogóan alakította a címszereplőt, csak Pitt-tel való szakítása után kezdtek úgy tekinteni rá, mint egy igazi színésznőre, s nem a helyes cicababára. A Szerelmes Shakespeare hét díjat nyert, köztük a legjobb színésznőjét, amit természetesen hősnőnk kapott.

Mostanában Matt Damon, Jude Law és Cate Blanchett oldalán szerepelt a Tehetséges Mr. Ripleyben, amiben egyesek szerint az év legtöbb fotogén fiatal sztárja játszott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top