Szabadidő

Anthony Hopkins: “Bye, bye Hannibal!”

"Ennyi volt. Három éppen elég. Nem játszom többet Hannibalt" – nyilatkozta Anthony Hopkins, aki A vörös sárkány címû thrillerben (Red Dragon – hazai bemutató: 2002. október 31.) harmadszor formálja meg a különleges gasztronómiai ízlésû pszichiátert, Dr. Hannibal Lectert.




Arra a kérdésre, hogy a személyisége miként alakult át a három Hannibal-film hatására, az Oscar-díjas színész így válaszolt: „Sokan leledzenek abban a tévedésben, hogy a színészt azonosítani kell a szerepével. Erről szó sincs. Már régen megőrültem volna, ha egyszer egy komornyikkal azonosulnék, aztán egy féltékeny férjjel, máskor meg egy kannibállal. Egyszerű színész vagyok, aki szerepeket játszik, és kész.”

Hopkins azt is elárulta, milyen Hanniballal találkozhatunk A vörös sárkányban, amely a doktor pályafutásának kezdetét meséli el, amikor éppen rács mögött tartózkodik, mert elfogta őt Will Graham FBI-ügynök. „Ez a Hannibal majd szétrobban az indulattól – meséli Hopkins. – Nincs túl sok kedve



humorizálni, és nem az az elragadó stílusú életművész, akit a Hannibalból ismerhet a közönség. Lecter még nem tudta feldolgozni, hogy elkapták. Gyilkos ösztöneit alig tudja féken tartani, és ha tehetné, elfogyasztaná vacsorára Graham ügynök máját, természetesen enyhén pirítva és babbal, s egy pohárka jóféle chiantit kortyolgatna hozzá…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top