Szinkronban cikkek

Végre itt a menstruációs színező!

Elsőre talán szokatlannak vagy egyenesen megbotránkoztatónak tűnhet a menstruációs színező, pedig egy ilyen egyszerű dolog is sokat tehet azért, hogy a menstruáció végre lerázza magáról az évezredes tabukat.
Végre itt a menstruációs színező!

Félre a nyugtató mandalákkal, az öltöztethető királylányokkal, és elő a véres betétekkel és kilógó tamponszálakkal! 

A torontói Andrea Yip csodás munkája, a Period Coloring Book (Menstruációs Színező) sok korábbi próbálkozáshoz (például a nemrégiben kijött menstruációs társasjátékhoz) hasonlóan arra vállalkozik, hogy lebontsa a menstruációt még mindig szorosan övező évezredes tabukat, és lehetővé tegye, hogy tényleg természetesen beszéljünk valami tényleg természetes dologról.

Végre itt a menstruációs színező!

Bármennyire is furának tűnhet, erre tök jó eszközök az olyan tárgyak, mint a színező, hiszen így valami egészen ártatlan, egészen hétköznapi, még akár gyerekek által is élvezhető használati tárgy témájává teszi a havi vérzést. És ezzel is bebizonyítja, hogy abban nincsen semmi átkos, bűnös vagy szégyellni való.

Végre itt a menstruációs színező!
Végre itt a menstruációs színező!

Yip nagyon reméli, hogy az emberek ugyanúgy megnyugtatónak találják majd a színezőkönyvét, és szívesen mélyednek el a vérfoltok és tamponok satírozásában. A könyv egyelőre még IndieGoGon gyűjt a gyártásra, és az alkotó mellett mi is őszintén szurkolunk, hogy nemsokára a boltok polcaira kerülhessen.

Alább meg lehet nézni a kampányhoz készült videót is:

HuffingtonPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top