Szinkronban cikkek

Miért olyan rendkívül vonzóak a harmincas nők?

A nők tudatalattijában teljesen hibásan van kódolva az az üzenet, miszerint huszonéves korukban vannak a csúcson. Pedig nem ezekben az ifjú években a legvonzóbbak, még akkor sem, ha esetleg valóban húszévesen volt a legkeményebb a fenekük és narancsbőrmentes a combjuk.

Azért nem, mert az, hogy ki mennyire vonzó, nemcsak a külsőségeken múlik. Hajlamosak vagyunk rá, hogy sopánkodjunk az éveinken, letagadjunk a korunkból, mert a húszéveseknek áll a világ, az ő lábaik előtt hever minden férfi és különben is, a múltkor is olvastunk egy cikket, amiben a 35 éves feleséget lecserélte egy 25 évesre a férj. Kiszolgáltatottnak érezzük magunkat, mert pont az idő múlását nem tudjuk befolyásolni, és azt érezzük, mi már harmincévesen nem nagyon rúghatunk labdába.

Pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk, mert a nők szépsége máshonnan fakad, nem a ránctalan arcban és a hetykén álló mellekben kell keresni. A húszas és harmincas nőket rengeteg apróság különbözteti meg egymástól, nem rosszabb vagy jobb egyik a másiknál, csak más. Muszáj ráébredniük a nőknek ebben a fiatalságkultuszban, amiben élünk, hogy mennyire értékesek és vonzók harmincéves koruk után is.

Egy harmincas éveiben járó nő:

Képes nemet mondani

Megtanultad már mostanra, hogy sokkal többet elérsz az életben, ha gyakrabban mondasz nemet olyan dolgokra, amikhez semmi kedved. Például ahhoz, hogy a testi-lelki jóllétedhez szükséges mozgásadagod meglegyen, tudsz nemet mondani minden másra, ami megakadályozna az edzésben. Sokkal jobban ismered magad, tudod, hogy mi válik hasznodra, és ki is tartasz mellette. Kialakult már az is benned, hogy milyen életet szeretnél élni, megvan a határozott véleményed róla, és ragaszkodsz is hozzá.

Elfogadja önmagát

Tudod, hogy ki vagy, és elfogadtad magad annak, aki vagy. A környezetedtől is elvárod, hogy értékeljen. A húszas éveidben még hajlamosabb voltál áldozatul esni az energiavámpíroknak és beleesni a megfelelési kényszerbe, de most már nem tűröd magad körül azokat az embereket, akik nem becsülnek meg eléggé. Olyan emberekkel veszed körül magad, akikkel örömmel vagy együtt, és akiket te is nagyra becsülsz.

Ezért vonzóbbak a harmincas nők, mint huszonéves társaik

Nem pánikol, ha csapás éri

Valami balul sül el. Elveszted a munkád, ellopják az irataidat, megcsal a párod… már nem érnek olyan nagy meglepetések, nem pánikolsz annyira, inkább a megoldásokat keresed. Sokkal erősebb lett a lelked, többet elbírsz, és hamarabb meg tudod magad rázni egy-egy csapás után. Fel vagy készülve érzelmileg arra, hogy az életben egymást követik a hullámvölgyek és a napos időszakok.

Saját stílusa van

Nem követed már ész nélkül az épp aktuális trendeket, tisztában vagy vele, hogy mi áll jól neked, mit szeretsz viselni magadon, és úgy öltözködsz, ahogy neked jólesik. A trendek szórakoztatnak, mert olyan, mintha mindenki egyenruhában járna. Neked viszont van elég önismereted ahhoz, hogy kiválaszd magadnak a ruháidat.

Tanult a saját hibáiból

A húszas éveink arra is jók, hogy elkövessük mindazt a hibát, amitől a szüleink óvni akartak. Ez az időszak már befejeződött, mondhatjuk azt, hogy harmincéves korára már nagyjából mindenki rájön, hogy a saját tetteiért ő a felelős. Nagy fegyver ez, mert innen kezdve sokkal tudatosabban élsz, választasz kapcsolatot, munkahelyet, életet.

Az erősségeire koncentrál

A sikereidet annak köszönheted, hogy jó döntéseket hoztál, bíztál magadban, és megoldottál sokszor megoldhatatlannak tűnő helyzeteket. Magad mögött hagytad a kételkedést, már tudod, hogy mire vagy képes, mihez értesz, és mik az erősségeid, ezeket fel is használod a saját érdekedben. Nem nagyon hagyod magad elbizonytalanítani, és nem a félelmeid irányítanak.

Azokról az apró, mégis jelentőségteljes változásokról van szó, amik a húszas éveid tapasztalatai után zajlanak le benned. Rugalmassá válsz, mégis kemény vagy, mint egy szikla. Az életed minősége jelentősen javul, ahogy múlnak az évek, könnyebben bánsz el a fájdalommal és jobban tudsz örülni a élet kis örömeinek. Ki tudod alakítani magadnak azt a környezetet, életet, amiben jól érzed magad, mert már rájöttél, hogy milyen sok múlik rajtad és a hozzáállásodon. A kapcsolataid is sokkal gyümölcsözőbbek, mert ismered magad, és nem félsz hangot adni a véleményednek. Olyan vagy a harmincas éveidben, mint egy egzotikus virág, amelyik mindenkit lenyűgöz a szirmaival.

Olvass többet a harmincas nőkről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top