Szinkronban cikkek

8 film önmegvalósító nőkről

Felnőttkori éveinkre a kislány- vagy tinédzserkori álmainknak sok esetben sajnos nyoma sem marad. Pedig nagyot álmodni bármely életszakaszban ér, sőt érdemes. Felejtsük el a titkos vágyainknak sokszor gátat szabó rossz tapasztalatokat vagy a túlburjánzó önkritikánkat, és erősítsük magunkban azt, hogy bármit elérhetünk, ha igazán akarjuk. Következzen mindehhez 8 inspiráló filmes példa!

Julie & Julia – Két nő, egy recept

A gasztronómia első számú dívája számunkra nem más, mint Julia Child, akinek lenyűgöző életét 2009-ben gyúrták egybe – méghozzá imádni való eredménnyel – filmvászon-kompatibilis formában egy fiatal, feltörekvő amerikai gasztrobloggerével. A Julie Powell regénye alapján készült film könyvfakasztó, dupla dinamit az önbizalom-erősítésre és inspirálásra vágyóknak. Könnyed, tanulságos, látványos, mindemellett pedig Meryl Streep, Stanley Tucci és Amy Adams játéka már csak hab a tortán.

8 film önmegvalósító nőkről

A varrónő

A tavaly bemutatott drámában Kate Winslet alakít nagyot, méghozzá nem is könnyű szerepben. Tilly egy párizsi előkelő divatháznál varrónőként eltöltött sikeres évek után tér vissza gyerekkori megaláztatásai színhelyére, egy ausztrál kisvárosba, hogy szembenézzen excentrikus anyjával és traumatikus múltjával. A kedvenc varrógépével és komoly kitartással felszerelkezett Tilly fokról fokra hódítja meg az őt gyűlölő városlakók szívét.

8 film önmegvalósító nőkről

A szüfrazsett

Az 1912-ben játszódó film a listánkra nemcsak kosztümös volta miatt került fel. Bár történelmi szempontból is fontos időszakot mutat be, a női nem számára különös jelentőséggel bír. Ahogyan a film cselekményében is látható, nem kevés vér és áldozat árán küzdöttek nők tízezrei azért, hogy hallassák szavukat, és több lehetőséghez jussanak, mint korábban, mindezt társadalmi hovatartozástól függetlenül. A film főszereplője, Maud Watts mosodai munkásként döntött úgy, harcolnia kell a jogaiért és az emberi méltóságáért a munkahelyén és odahaza egyaránt. Bár elkötelezettsége többször is próbára tétetik, nem törik meg…

8 film önmegvalósító nőkről

Frances Ha

Ezt a filmet azoknak ajánljuk, akik a sodródással leszámolva vágynak stabil talajra, mindezt célokkal gazdagon tűzdelt élettel, és csak egy vizuális mankót keresnek mindehhez. A film ugyanis egy New Yorkban élő, 27 éves, álmodozó lány példáján keresztül mutatja be, mennyire nem érdemes feladni az álmainkat soha. A gyakornoklány a tipikus New York-i fiatalok problémákkal teli hétköznapjait éli. Nehezen dönti el, álmait kövesse, vagy inkább kemény munkával próbáljon jobban boldogulni anyagilag. A boldogságot keresi, és egészen imádni való eredménnyel!

8 film önmegvalósító nőkről

Egy veszedelmes viszony

Az Alicia Vikander főszereplésével bemutatott film megtörtént eseményeken alapszik. A királynői lét legtöbbször irigyelt “valóságát” mutatja, ahol a király párja ritkán részesül valóban felhőtlen házastársi boldogságban. A film a mentálisan beteg dán uralkodó, VII. Keresztély feleségének kilátástalannak tűnő helyzetét jeleníti meg, aki ahelyett, hogy örökre leszámolna a szerelemmel, végzetesen beleszeret férje orvosába, majd viszonyt kezd vele, vállalva ezzel a mindent elsöprő érzelemért veszélyes helyzetek egész sorát.

8 film önmegvalósító nőkről

Gravitáció

Kevés kilátástalanabb helyzetet tudunk elképzelni, mint amilyenbe szerepe szerint kényszerült Sandra Bullock a Gravitáció című filmben. Az űrben ragadva, egyedül, magányosan – ép ésszel kibírni egy hasonló helyzetet, a fejünkben tomboló gondolatokkal, az eluralkodó rémülettel, szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik, hacsak nincs kapaszkodóként egy célunk. Hihetetlen történet ez az akaraterő, a kitartás, a bátorság fontosságáról, amelyekkel és egy jó céllal, valóban komoly akadályokat küzdhetünk le.

8 film önmegvalósító nőkről

Sils Maria felhői

Egészen izgalmas, lebilincselő történetet mutat be a francia–svájci–német filmdráma, amelynek főszereplője a nemzetközi karrierje csúcsán lévő üzletasszonyt, Maria Enderst alakító Juliette Binoche. Mariának az idősödő nő szerepét kellene játszania, aki beleszeret fiatal asszisztensébe, miközben a szerep fő pikantériája, hogy egykoron éppen a fiatal asszisztens szerepet játszotta. Mindez nem kis teher egy idősödő nő számára, a film pedig ezt az utat mutatja be, vagyis hogyan sikerül egyik szerepből a másikba helyeznie magát úgy, hogy közben elfogadja az “új önmagát” is?

8 film önmegvalósító nőkről

Mama

Penélope Cruzt egészen újszerű szerepben láthatjuk ebben a filmben, amely azt mutatja meg a sűrű cselekménysorozaton keresztül, hogy a legnagyobb mélységből is van mód a felemelkedésre. Magdának kiemelkedő tanárként, szerető anyaként kell egyik pillanatról a másikra szembesülnie súlyos betegségével, férje hűtlenségével, majd megtalálnia az erőt ahhoz, hogy meggyógyuljon, és újra megtalálja a boldogságot.

8 film önmegvalósító nőkről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top