A szextanácsadó válaszol

Hogyan érhető el a hüvelyi orgazmus?

Vajon a csiklón keresztül átélt orgazmus miért alacsonyabb rangú, mint a hüvelyi?

Kedves Szakértő!

Egy olyan kérdésem lenne, ami állítólag sok nőt érint, mégis ritkán vetődik fel, és nem értem, hogy miért. Különféle becsléseket hallok arra vonatkozóan, hogy a nők csak nagyon kis százalékának van hüvelyi orgazmusa, tehát az én olvasatomban kevesen mennek el szex közben úgy, hogy ne izgatnák közben a csiklójukat is. Én is ilyen vagyok, ha bennem van egy pénisz, az nekem nem különösebben izgalmas, hacsak nem izgatom magam közben, és ez engem nagyon zavar. Miért nem érzek én attól semmit és lehet-e ezen változtatni? Amúgy csiklóorgazmusom könnyen van. Azt nem értem, ha ez sok nőnél így van, akkor miért nem kérdeznek róla többen. A hozzászólásokból viszont inkább úgy tűnik nekem, mintha a legtöbb nőnek nem lenne probléma elmenni szex közben, és a férfiak is, akikkel eddig találkoztam, inkább furcsállják, ami arra enged következtetni, hogy a többi kapcsolatukban ez nem így volt. Akkor most hogy is van ez? Úgy szeretnék én is elmenni szex közben csak magától a pénisztől!

Kedves Kérdező!

Bibók Bea szextanácsadó
Bibók Bea
szextanácsadó

Kérdezz te is bátran!

Ha egy nőnek jó az orgazmuskészsége, és csikló ingerlésével van orgazmusa, az nem kisebb értékű, mint a hüvelyi orgazmus. A hüvelyben nincsen idegvégződés, hiszen akkor nem tudnánk szülni, kibírhatatlan fájdalom lenne. Ez evolúciósan nem lett volna jó megoldás, mert akkor az emberi faj kihalt volna. Viszont a csikló környékén 6-8000 idegvégződés van, ami azt jelenti, hogy jól ingerelhető és izgalmas az érintése. Tehát sokkal könnyebb elérni így az orgazmust. A két orgazmus között nincs különbség, illetve nem kellene, hogy legyen! A hüvelyi orgazmus is tanulható, mégpedig eleinte a csikló és hüvely párhuzamos ingerlésével. És ha gyakorlod ezt, akkor előbb-utóbb hüvelyi orgazmusod is lehet. De vannak nők, lányok, akik soha, egész életükben nem produkálnak hüvelyi orgazmust, mégis a világ legboldogabb asszonyai! (Egyébként a pszichológusok és szexológusok között is komoly vita folyik arról, hogy van-e kétféle orgazmus?) Sajnos a pornó nagyon meghatározza a fiúk elvárásait is, mára már a filmeken látott heves, látványos orgazmusra vágynak. Pedig nincs két egyforma orgazmus. Sajnos a fiúk, férfiak azért várnak el ilyen látványos attrakciót, mert ezzel önmagukat fényezik, hiszen egy nagy orgazmus egy újabb strigula a férfiasságukra nézve. Ha a lány nem produkálja a látványos nagy orgazmust, akkor a fiú csalódott lesz, a lányt pedig szorongással fogja eltölteni az a tény, hogy ő egy selejtes valaki, aki csalódást okozott a férfinak. Azt tanácsolom, hogy örüljetek annak, hogy így vagy úgy, de van orgazmusod, élvezzétek a szexet, ne technikai bravúr és józan szemlélődés legyen a szerelmeskedés, hanem egy igazi, szenvedélyes, fejvesztős, intim együttlét, amiben mindketten fel tudtok oldódni. Nem érdemes ilyen görcsöléssel elrontani! Üdvözlettel: Bibók Bea, szextanácsadó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top