Szex

Tantrikusszex-hétvége

A tantrikus szex célja az élet egyensúlyának megteremtése. Vonuljatok el kedveseddel egy emberektõl és telefonoktól mentes hosszú hétvégére, és ismerkedjetek meg a szex egy másfajta élményével.
A hangulat megteremtése
A tantrikus szex fontos eleme, hogy érezd, amit a partnered érez, amikor megérintik. Minél tovább tart a szeretgetés, annál jobban ráhangolódhatsz a partnered s a saját gondolataidra. Érzékiséged észrevétlenül összeolvad a partneredével, és teljesen eggyé váltok. Az időt nem szabad siettetni, hogy az egyesülésnek ezt az állapotát elérjétek. Egy emberektől és telefonoktól mentes hosszú hétvége erre nagyszerű alkalmat kínál.
 
Hétvégéteket megelőzően tegyetek hosszú sétákat, és aludjatok sokat. A tantrikus szex nyújtotta élmény átéléséhez és az orgazmus visszatartásának megkísérléséhez teljesen el kell lazulnotok. A csúcspont gyors elérésének nyugati gyakorlatával szemben a tantra elnyújtja a folyamatot. Azt tartja, hogy nagyobb spiritualitás van abban, ha valaki hosszú percekig, akár órákig is a szakadék szélén tartja magát. Ha vissza tudtok lapozni emlékeitekben, és fel tudjátok idézni egy rendkívüli izgalmi állapot csúcsponthoz egészen közeli áldásait, akkor magatok is meggyőződhettek róla, hogy a régi papok rátapintottak a lényegre. A tantra szintén a beteljesülés elnyújtásának folyamatát tanítja.
 
 

A tantrikus csók

 
A tantrikus csók nagyszerűsége éppen abban rejlik, hogy sokkal több mint az egyébként nagyon fontos szex segédeszköze. A csókolózást az erotikus élmények csúcsának tekinti. Az érzéki csókolózás lángba borítja a testet, és olyan hihetetlen érzést kölcsönözhet, hogy számos nő akár ettől eljut a csúcsra. Tehát ne siessetek hamar véget vetni az ajkak találkozásának. Ízlelgessétek az élményt, és hagyjátok újra meg újra megismétlődni.
 

Orgazmushoz vezető érzések összeolvadása
 
Üljetek egymással szemben egy meleg szobában, s egymás után lassan simogassátok végig egymás egész testét. Használjatok masszázsolajat, hogy jobban csússzon a kezetek. Simogatás közben a kéz közvetítette érzések helyett hangolódjatok rá arra az érzésre, amelyet partnereteknek a simogatás okoz. Másodszorra s harmadszorra érzékibben simogassatok, és ne féljetek egészen az orgazmusig is elmenni. Szorító technikával (hüvelyk- és mutatóujjal szorítva a péniszt) késleltessétek a magömlést.
 

Az életerő cseréje
 
Egy ősi tantrikus hiedelem szerint a szerelem nedveinek, a száj és a vagina váladékának a keveréke az életerő cseréjét jelenti. Ezt azért tartják így, mert a kölcsönös izgatás közben a partnerek szájába került szexuális nedvek, a férfi és a női energia, másképpen a jin és a jang egységes egészet alkot. A tantrikus kézikönyvekben “hollóknak” nevezett “69”-es pozitúra a pszichikus energia természetes körforgását hozza létre.
 

A lélek egyesülése
 
A tantrikus ülő helyzetnél a férfi törökülésben ül, partnere beül a férfi lába közé, és lábaival a férfi derekát fonja körbe. Szorosan egymásra fonódva épp elegendő a lehetőség a le-föl mozgásra, hogy felkelthesd partneredben a szexuális érdeklődést. Ezzel a lassú módszerrel addig nyújthatjátok el a közösülés idejét, amíg már mindkettőtökben akkora a csúcspontra érés vágya, hogy nem tudjátok magatokat tovább tartóztatni. Az orgazmusról azt tartják, hogy lehetőséget teremt a szerelmesek számára a másik fél lelkében való felolvadásra.
 
 

A tantrikus atléta
 
A tantrikus erotikus pózok azt a célt szolgálják, hogy megteremtsék a test és a lélek egyensúlyát. Miért van szükségünk erre a szexuális egyensúlyra? A régiek úgy tartották, hogy az elvezet az önmegvalósításhoz, talán ezért is tudunk csak akkor eljutni a csúcsra, ha már nem kell problémákkal megküzdeni. Az erotika hindu művészetében megszokottnak számít az “egybefonódott szexuális atléta” póz, amelynél a nő félig a férfira kapaszkodva ülő helyzetet foglal el, a férfi pedig karjaival tartja a súlyát. Csak akkor próbáljátok ki, ha jó erőben vagytok.
 

Nem elsietni!
 
Mivel a férfiak általában erősebbek a partnerüknél, a tantra szerint a felelősségük is nagyobb. Ha felülről hatolnak be partnerük testébe, akkor erejüket és hatalmukat is élvezhetik. Pontosan ezért is kell érzékenynek maradniuk partnerük kívánságai és szükségletei iránt. A mélyebb behatolást lehetővé tevő “férfi felül” póz során a tudatosan lassított és visszafogott mozdulatok eredményeként a kielégülés is teljesebb. Érdemes gyakorolni tehát a “nem elsietni” alapelvet.
 

A hétvége után…
 
Otthon a tantrikus rítusok felhasználásával úgy képezhetitek tovább magatokat, hogy felfedezőutakat tesztek erogén zónáitokon, és kitapasztalhatjátok, miként juthattok el még magasabbra. Ha ismét vágyakozva gondoltok a spirituális hétvégére, egy estére az is boldogságot okozhat, ha saját testeteket és nemi szerveiteket becézgetitek. Érintéssel, mély lélegzetvételekkel a lehető legalaposabban tárjátok fel a mozdulatokra érkező szexuális válaszokat. Ezzel is a tantrikus teljesség felé törekszetek.

Cikkünk Anne Hooper: Hétvégi szerelem című könyvéből közölt részletet. A gyönyörű, színes fotókkal gazdagon illusztrált kötetben a nálunk is jól ismert angol szerző “páros játékokat” tervez a rövid, de intenzív kikapcsolódáshoz egy szerelmes hétvégén. Olvashatunk a hangulat megteremtésének fortélyairól, az inspiráló helyszín kiválasztásának titkairól a felszabadító, jó szex érdekében. (Kiadó: M-érték Kiadó Kft.)

 

 

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top