Szex

Szexért háborúznak a férfiak

A szeretés és a gyilkolás ösztöne azonos helyről származik, a férfiakban legalábbis biztosan...
Szexért háborúznak a férfiak
18+ Magyarország a pénisznagyhatalom

Az írásban, ami a Personality and Social Psychology Bulletinben jelent meg, a tudósok azt állítják, hogy a háború és a szex iránti érdeklődésnek a gyökere közös, legalábbis a férfiakban.

A múltban a háborúskodás pszichológiai hátterét abban látták, hogy az ember vagy “hősi harcot” vív, hogy értelmet tudjon adni az életének, vagy pedig egy nőt akar elkápráztatni, akivel utódokat nemzhet. Az evolucionista pszichológusok azt gondolják, csakis a szexuális vágy az, ami a férfiakat a háborúkba hajtja (pláne, ha nincs rá lehetőségük, hogy kiéljék azt; így kénytelenek elfojtani) Vagyis a szeretés és a gyilkolás ösztöne azonos helyről származik az agyban.

Szexért háborúznak a férfiakEzeket az eredményeket több különböző kísérlettel tudják a tanulmány szerzői alátámasztani. Az elsőben 111 kínai egyetemistának mutattak egész alakos képeket vonzó és kevésbé vonzó emberekről. Ezután 39 kérdést kellett megválaszolniuk háborúval és kereskedelmi konfliktusokkal kapcsolatban. Azok a férfiak, akik a képeken vonzó nőket láttak, militánsabb véleményeket fogalmaztak meg a háborúkkal, mint a kereskedelemmel kapcsolatban, mint azok, akiknek csúnyább nőket mutattak. Akik kevésbé szép nőket láttak, békésebben nyilatkoztak a háborúkkal kapcsolatosan.

Egy másik kísérlet során fiatal férfiaknak két dolgot mutattak: a kínai zászlót, valamint szép női lábakat. Ezután gyorsan ki kellett tölteniük egy olyan tesztet, ahol kínai, háborúval, valamint gazdálkodással kapcsolatos szavakat kellett kitalálni. Azok a férfiak, akik a jó lábakon legeltethették a szemüket, gyorsabban tudtak válaszolni a kérdésekre.

Azt eddig is tudtuk, hogy a férfiak a lábaink miatt bármire képesek, már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy mi késztette őket a háborúzásra, amikor még földig értek a szoknyák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top