Szex

Nőket is kínoz a korai orgazmus

Az orgazmus túl korai elérését inkább a férfiak problémájaként ismerjük, pedig sok nő szenved attól, hogy gyorsabban jut el a csúcsig, mint szeretné.
Nem mindig a férfi a gyorsabb...
Nem mindig a férfi a gyorsabb…
Fotó: livescience.com

Egy friss kutatás bizonyította, hogy – igaz, jóval kisebb százalékban -, de a nők is szenvedhetnek a korai orgazmustól, vagyis előbb jutnak el a csúcsig, mint szeretnék. Ez a női szexuális zavar azonban jóval kisebb figyelmet kap, mint a férfiak esetében a korai magömlés, vagy éppen a női orgazmusképtelenség – írja a kutatásokkal foglalkozó hírportál, a Live Science

A portói Magalhães Kórház kutatóorvosa, Serafim Carvalho azonban felfigyelt a zavarra, és elkezdett kutatni a témában. 18 és 45 év közötti nőket kérdezett meg szexuális élményeikről, orgazmus feletti kontrolljukról, a korai csúcsról és nem utolsósorban arról, hogy mennyire érzik magukat jól a párkapcsolatukban.

A megkérdezett nők negyven százaléka állította, ritkán, de tapasztalta már, hogy korábban jutott el az orgazmusig, mint azt szerette volna, tizennégy százalékuk többször is átélte az élményt, míg 3 százaléknál minden olyan kritérium teljesült, ami valószínűsíti, hogy korai orgazmustól szenvednek.

A szexuális zavar esetükben akkor is jelentkezik, ha párkapcsolatukban boldogok, kiegyensúlyozottak, és semmi olyan tényező nem merül fel, ami akadályozná a szexet. Ennek ellenére semmi kontrollal nem bírnak a nemi öröm felett, az orgazmust már az együttlét elején átélik, még mielőtt a férfi eljuthatna a csúcsig. A zavar kellemetlenné teszi a nemi együttlétet, hiszen már az elején vége is van. A probléma megoldását sajnos még nem találták meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top