Szex

Miért vannak oda a pasik a reggeli szexért?

Gondoltad volna, hogy a pasik ciklusa egynapos és befolyással van a szexuális aktivitásukra? És mi a szerepe ebben a tesztoszteronnak?

Miért vannak oda a pasik a reggeli szexért?A tesztoszteronszintet a környezet és a hangulat is befolyásolhatja, így tényleg nagyon keveset tudunk róla. Lássuk, hogy mit:
A férfiak ciklusa hozzávetőleg 24 órás. A tesztoszteronszint 6-7-szer emelkedik meg nagyon naponta, de minden 15–20 percben változik kicsit. A férfiak tesztoszteronszintje attól is függ, hogy milyen formában vannak, sőt az évszaktól is: nyáron a legmagasabb, télen a legalacsonyabb.

Reggel általában magasabb a tesztoszteronszintjük, mint este. Ez részben magyarázatot ad arra, hogy a férfiak miért szeretik a reggeli szexet, és miért van az, hogy ahogy idősödnek, egyre kevésbé kíváncsiak a nőkre estére.
Ha egy férfi sokat szexel, akkor nő a tesztoszteronszintje is, és ettől még több szexet kíván.

A megfelelő szexuális vágy szinten tartása mellett a magas tesztoszteronszint az agy és a szív egészségének megőrzéséhez is hozzájárul, továbbá a férfiak hangulatával és általános energiaszintjével is csodákat tesz.

Miért vannak oda a pasik a reggeli szexért?
Kattints a további szexhírekért!

Végül vegyünk szemügyre egy meglehetősen provokatív kutatási eredményt, miszerint a legmagasabb tesztoszteronszinttel rendelkező férfiak (továbbá a legelőnyösebb külsejűek) csalják meg feleségüket, illetve válnak el tőlük a leggyakrabban. Bizonyíték lehet-e ez arra, hogy a rendkívül magas tesztoszteronszint már nem előnyös? A kutatók véleménye szerint pontosan erről van szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top