Szex

Kevésbé vonzó, aki fogamzásgátlót szed?

Vajon tényleg kívánatosabbak azok a nők, aki nem szednek antibébi-készítményt, és nem traktálják hormonokkal a szervezetüket?
Kevésbé vonzó, aki fogamzásgátlót szed?
 Miért tűnik el a vágy?

“Minden nőnek tudnia kell arról, hogy a fogamzásgátló szedése milyen hatással lehet a párkapcsolataira” – állítja dr. Alexandra Alvergne, a londoni University College kutatója. A szakértő nemrég tett közzé egy tanulmányt a témával kapcsolatban a brit Ökológiai és Evolúciós Trendek című szaklapban, amelyben  arra az álláspontra jutott, hogy az ovuláció ideje alatt megváltoznak a párválasztási szempontok. Ez nőkre és férfiakra is igaz.

Peteérés idején a nőkre leginkább az erőteljes izomtónus, férfias hang, domináns viselkedés van hatással. Másfelől a férfiak is vonzóbbnak találják az ovuláló nőket, ami azért van, mert ilyenkor mi magunk is más jelzéseket adunk. Érdemes megfigyelni például, hogyan öltözködünk a termékeny napokon. Gyakrabban választunk szűkebb, feltűnőbb ruhadarabokat, mint általában. Mindezt azonban megváltoztatja a fogamzásgátlás hatása.

Kevésbé vonzó, aki fogamzásgátlót szed?Martie Haselton, a Los Angeles-i University of California professzora szerint az antibébi-tablettát szedő nők nem tapasztalnak megnövekedett vágyat a hagyományosan férfias pasik után. A férfiak hozzáállásával is hasonló a helyzet: ők sem tanúsítanak fokozott érdeklődést a nők menstruációs ciklusának bizonyos szakaszaiban abban az esetben, ha a nők fogamzásgátlót szednek. Mindezt azoknak a “bizonyos jelzéseknek” az elmaradásával magyarázzák a kutatók.

De akkor mi lehet a megoldás? A lehetőségek sajnos elég szűkösek. Ami tény: a fogamzásgátló hatással van a szerelmi életünkre. Mindenki maga dönthet arról, hogy az a néhány nap havonta, amikor szexuálisan vonzóbbak lehetünk a megszokottnál, megéri-e, hogy másmilyen fogamzásgátló módszert válasszunk… Azonban jó hír, hogy bizonyára a hónap többi 25 napján is akadnak olyanok, akik vonzónak találnak bennünket.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top