Szex

Ilyen a nők agya orgazmus közben

Bizarr kísérletben vett részt egy középkorú nő: MRI-vizsgálat közben jutott el a csúcsra.

Ilyen a nők agya orgazmus közben Egy egyedülálló kísérlet során  MRI-felvételeket készítettek egy önkielégítést végző nő agyáról. A nem mindennapi feladatra egy 54 éves, amerikai szexterapeuta nő, Nan Wise vállalkozott. Úgy maszturbált, hogy közben tudósok egész csapata figyelte az agyműködését, amelynek nyolcvan különböző régiójáról két másodpercenként felvétel készült.
A kutatócsoport a képekből később összevágott egy animációs filmet. A látványos videón az agyterületek színei sötétvörösből sárgába alakulnak át, így érzékeltetve az oxigén mennyiségét, amelyet az adott agyterület éppen hasznosít. Ahogy az orgazmus eléri tetőfokát, a kép teljesen kivilágosodik.
Az érdekes kísérletnek egy újságírónő is részese lehetett, akik később blogjában számolt be a tapasztalatairól, és elismerését fejezte ki az önfeláldozó Wise-zal szemben: “Ez nem éppen a legromantikusabb helyszín az örömszerzésre. Aki volt már MRI-vizsgálaton, annak ez szinte lehetetlennek tűnhet.” Tegyük hozzá, a tudomány nevében azért mindkét nő egészen jól szórakozhatott.

A kutatást az amerikai Rutger Egyetem professzora, Barry Komisaruk és csapata végezte. Komisaruk azt reméli, hogy a felfedezései nemcsak azoknak a nőknek és férfiaknak lesznek hasznosak, akik nem képesek orgazmusra, hanem általánosságban is segítenek megérteni az emberi test reakcióját az örömszerzésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top