Szex

Bio-szexkellékek környezettudatos szeretőknek

Vegán síkosító, biotanga, újrahasznosított ostor és napelemes vibrátor: a hálószobába is betört a zöldvonal.

 

Jó pár éve annak, hogy a környezetbarát hullám a szexgyárak futószalagjait is elérte. Előbb csak a kisebb szexmanufaktúrák kapcsoltak zöldre, majd felismerve az üzleti lehetőséget, ma már szinte valamennyi óriásgyár kínálatában megtalálható a biotermékvonal. A szexkütyüktől kezdve a síkosítókon és masszázsolajakon át az organikus fehérneműig minden lehetséges terméknek megvan a környezetbarát verziója. Ezek piaca pedig egyre csak nő, mind több ember számára válik fontossá az egészséges életmód, amibe a szexkellékek is kiválóan beleillenek.

Környezetbarát fehérneműk

A legártatlanabb termékvonal az organikus, de erotikus fehérneműké. Ezek alapanyaga legtöbbször a bambusz, a szója, a pamut, a fenyőrost, a természetes selyem, a kender és a szatén, melyek ellenőrzött, szigorú szabályokhoz kötött biotermesztésből és feldolgozásból származnak, ahol kemikáliák, például műtrágya, vegyszer használata tilos.

Fotó: aytengasson.com
Fotó: aytengasson.com
Fotó: enamore.co.uk
Fotó: enamore.co.uk

A zöld előállítással nagyon puha, de ellenálló textíliák készülnek, ami az erotikával nagyon is összeegyeztethető: az ökoalapanyagokból szexuálisan inspiráló darabok – melltartó, bugyi, baby doll, forrónadrág, alvómaszk, bimbótapasz – készülnek.

Zöld szexjátékok

A fehérneműknél már eggyel merészebb kategória a test- és környezetbarát szexjátékoké – ezekre ma már számtalan portál szakosodott. Termékeik a szexuális egészség szellemében készülnek, nem tartalmaznak toxikus összetevőket, s ha hihetünk nekik, maga a gyártásfolyamat is zöld. A legtöbb szexjáték száz százalékban üveg-, szilikon-, elasztomer- vagy latexalapú, s mivel ezek előállítása költségesebb a hagyományosénál, nem tartoznak a legolcsóbb termékek közé.

goodcleanlove.com
Fotó: goodcleanlove.com
eartherotics.com
Fotó: eartherotics.com
Fotó: holisticwisdom.com
Fotó: holisticwisdom.com

A rezgő, vibráló, pulzáló játékoknál további fontos körülmény, hogy tölthetőek legyenek. Vannak olyan vibrátorok, melyeket a 220-ra, USB-vel lehet a számítógépre csatlakoztatni, a legszebb mégis a természet erejét hasznosító segédeszköz, ami a nap erejével töltődik, vagyis használat előtt reménykedni kell pár órás napsütésben.

Vegán erotika

Vegan Erotica
Fotó: veganerotica.com

A természetes szex másik iránya a vegán. A vegán ember ugyanis nemcsak az étkezésben követi szigorúan az állatmentes vonalat, öltözködése, kozmetikai terméke, takarítószere, de szexjátéka is szigorúan vegán, sőt, az igazán fanatikus kizárólag vegán emberrel bújik össze. S mivel a vegánság is egy piaci szegmens, persze, hogy ezt is rég lefedték már. Két kattintással már olyan weboldalakat találni, ahol az ember szabadon válogathat az ilyen segédeszközök kínálatából. A Vegan Erotica például az állati bőrtermékekből készített szexkütyükre (ostorok, bilincsek, bondázskellékek) kínál állat- és környezetbarát alternatívát, a kellékeket úgynevezett Lorica alapanyagból készítik. És ha már a ruha, az étel és a szexkütyü is vegán, akkor az óvszer sem lehet más. A gumi különlegessége, hogy állati eredetű összetevőt (kazeint, állati eredetű fehérjét) nem tartalmaz.

Természetes nedvesítés

Fotó: beautyencounter.com
Fotó: beautyencounter.com

Irritáció, viszketés, égető érzés: sokan ismerik a különféle bőrápoló szerek okozta kellemetlen érzetet, ami alól a szexuális síkosítók sem kivételek. Ezek ráadásul közvetlenül a nyálkahártyával érintkeznek, szinte azonnal felszívódnak, bekerülnek a keringésébe. Erre a problémára adnak választ azok az organikus kenőanyagok, melyekből a tartósítószereket, színező-, ízesítő-és illatanyagokat már kihagyták, hipoallergének, óvszerbarátok és hormonmentesek. Ezek közé tartoznak például az ellenőrzött biogazdaságokból származó, növényi alapú síkosítók, amik ápolnak és nedvesítenek. Ugye azt pedig már mondanunk sem kell, hogy a széles kínálatból a vegán síkosítók sem maradtak ki?

További kihagyhatatlan szexuális alapkellék a masszázsolaj, ami ismét csak akkor jó, ha nem tartalmaz ártalmas kemikáliákat. A piacon ezek a termékek sem ismeretlenek, a síkosítókhoz hasonlóan az organikus olajak szintén ellenőrzött ökológiai termesztésből származó növényekből készülnek és számtalan fantázianéven futnak. És ha már az olajoknál tartunk, olyan természetes, afrodikziákumként ható olajokat is találni, melyek az orron keresztül hatnak az izgalomra. 

Ehető szextermékek

A szexuális izgalom nemcsak a látványon és a szagokon keresztül hat, de ízeken keresztül is. A világhálón pedig se szeri se száma azoknak az ehető, lenyalható termékeknek, amiken megint csak nem győzik feltüntetni, hogy 100% természetes összetevő, 100% vegán, előállítása állati kegyetlenségtől mentes, és így tovább. Ezen termékek egyike az ehető testcukorka (body candy), amivel a partner erogén zónáit kell bekenni, majd szépen eltávolítani. Ennek analógiájára működnek a fogyasztásra alkalmas masszázsolajak is.

 

Többet, és ha kell, pénzért – férfiak vallottak a szexrőlHazai fronton vajon mi a helyzet? A Nők Lapja Cafe tabumentes szextesztjével ezúttal az alkalmi kapcsolatok nyomába ered. Aki kitölti, egyrészt részt vesz a 100 000 Ft-os nyereménysorsoláson, másrészt segít abban, hogy jobban megismerjük egymás vágyait és szokásait. Válaszolj te is!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top