Szex

A nemi szerveket veszi kezelésbe az intim masszőr

Ahhoz, hogy jó legyen a szex, fontos az intim területek rendszeres edzése, masszírozása – és most nem az élvezkedésre gondolunk.
A nemiszerveket csodabogyókkal is erősíteni lehet
Ahmad Noor Mohamad Haidar

Senkinek nem kell bizonygatni, a masszázs jó, csodákat művel az ember testével, a megfelelő masszázzsal pedig szinte minden létező testi-lelki probléma enyhíthető – még a szexuális zavarok is.

Míg itthon szinte elképzelhetetlen, addig külföldön egyre elterjedtebb, hogy szexuális jellegű problémáik esetén már nem receptért és csodagyógyszerekért szaladnak az emberek, hanem alternatív megoldásokat keresnek – például gyógyító intimmasszázs formájában. 

Sokan vannak, akik attól sem riadnak vissza, hogy Kambodzsa felé vegyék az irányt, a fővárosban rendel dr. Ahmad Noor Mohamad Haidar, aki több éve gyógyító intimmasszázzsal keresi a kenyerét – írja a kambodzsai hírportál, a The Phnom Penh Post. A 70 éves férfihoz nem orgazmusért érkeznek a férfiak és a nők, ő a nemi szervek speciális masszírozásához ért, amivel e szervek egészséges működését, ezzel pedig a kiegyensúlyozott nemi életet segíti elő.

A szakember szerint negyven év körül a férfiak és nők intim szervei elkezdenek alulműködni, idővel elgyengülnek, inaktívvá válnak, a szexuális teljesítmény romlik, férfiaknál merevedési zavarok, nőknél pedig kiszáradás jelentkezik – ami nem jelenti azt, hogy a vágy is elmúlna. A probléma, ahogy a masszőr fogalmaz, a reprodukciós szervek elöregedésével áll összefüggésben.

A nemi szervek masszírozásával e szervek egészséges működése azonban fenntartható, masszázs során a férfi nemcsak a nemi szerveket – hímvessző, prosztata, here, hüvelyfal… –, de a test számos reflexiós pontját is átmasszírozza, hogy a nemi szervek működése aktivizálódjon. A Kambodzsa fővárosában praktizáló orvost szégyellősen keresik fel, de ma már vannak olyan páciensei, akik tíz éve rendszeresen visszajárnak hozzá. Állítólag havi egy masszázs már csodákra képes, és sokan arra is hajlandók, hogy partnerük miatt megtanulják azt.

Mester Dóra szexoktató
Mester Dóra
szexoktató

“Ebben a hírben számomra volt egy mondat, ami azt gondolom jól jellemzi a szexuális kultúránkat. A 70 éves férfihoz nem orgazmusért érkeznek férfiak és nők, ő a nemi szervek speciális masszázsához ért. Én azt gondolnám, hogy azt is nyugodtan fel lehetne vállalni, hogyha e speciális masszázs végén valaki “egészségügyi” orgazmust él át, nem hiszem, hogy a szexuális gyönyörérzet miatt felnőtt embereknek pironkodnunk kellene. Ha ebben a hírben az volt a lényeg, hogy maga a masszázs képes arra, hogy az öregedő genitáliákat frissen tartsa, akkor azt én kiegészíteném azzal, hogy legalább ilyen hangsúlyos lehet a szexuális vágy aktivitásának megőrzése is.

Miközben a testkultúra és masszázs, az intim higiénia és egészségkultúra virágkorát éli, addig meglehetősen kevés szó esik arról, hogy ebbe a szexuális egészség – ha úgy tetszik fittség – éppúgy beletartozik, és mint olyan, ez nem nélkülözheti a nemi szerveink gondozását sem. Pedig az aktív anyagcsere, a jó vérellátás – amit a masszázs és a torna biztosít – feltétele a szövetek állagmegőrzésének is, annak, hogy a nemi szervek mennyire maradnak kellően érzékenyek a szexuális ingerekre. Nőknél menopauza környékén különösen ajánlott a masszázs, akár természetes, gyógynövényes olajokkal a hüvely nedvességének elősegítése, és férfiaknál is a medence környéki izomzat erősítése, a szövetek vérellátásának, jó anyagcseréjének fenntartása miatt. Ehhez egyébként nem kell elmenni Kambodzsába, helyette lehet egy kis időt, energiát és mindenképpen figyelmet fordítani a saját és partnerünk testére akár ilyen “egészségügyi” masszázzsal, akár aktív szexuális élettel.”

 

Intimmasszázs-tanfolyam itthon is van. Olvass róla korábbi cikkünkben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top