Szex

7 tipikus pasi, aki sosem lesz a férjed

Végletekig különböző férfitípusokat gyűjtöttünk. Közös tulajdonságuk, hogy bár fontos szerepet játszanak az életedben, szinte bizonyos, hogy végül egyikük oldalán sem fogsz lehorgonyozni.

 

A legtöbb nő életében előbb-utóbb eljön az igazi, vagy legalábbis gyanúsan annak látszó úriember. Dacára a gyakori utólagos reklamációnak, ezt a fickót szoktuk “nagy Ő”-nek nevezni, akire egész addigi életünkben kitartóan vártunk. Na igen, de mi van a többivel, a nem igaziakkal? Hiszen mindegyikünk esetében akadnak további férfiak, akik bár erősen meghatározzák életünket, végül valamiért mégsem mellettük kötünk ki. Pedig ha becsületes naplóírók lennénk, biztosan egész fejezeteket szentelnénk számukra, ami nem is csoda. Rengeteg tapasztalatot, élményt, érzést adtak nekünk – néha csalódást, máskor meg szeretetet. Ők azok, akikre majd hetvenévesen, zajongó unokákkal körülvéve, ha csak egy pillanatra is, vissza-visszagondolunk. Bár nem vezetnek oltárhoz, nélkülük bizonyosan nem lehetnénk azok, akik vagyunk. Íme a “nem igazi” pasik listája.     

 

1. A gyerekkori szerelmed

Nyilván jól emlékszel a fiúra, aki először úgy igazán megdobogtatta a szívedet. Na persze tizenévesen az egész nem volt komoly dolog, alig egy csók – vagy talán az sem. Lehet, hogy ő még csak észre sem vette eszeveszett rajongásodat, de tulajdonképpen nem is ez a lényeg, hanem hogy te mit éreztél. Na meg hogy megtanultál éjszakákon át álmodozni, a telefon mellett rostokolni, egy köszönéstől fülig pirulni, és minden elkapott pillantásnak őrült módon örülni. Bár igen ritka, hogy egy nőt végül az első szerelme vezessen el az oltárig, az ártatlanul naiv gyerekkori szerelem kellemesen bizsergető emléke olyan valami, amire nem csupán illik, de mindenképpen megéri egy életen át emlékezni.

7 tipikus pasi, aki sosem lesz a férjed

2. A kedvenc sztárod

Ha nem is megszállott módjára, de biztosan te is rajongtál életed során legalább egy hírességért, mondjuk, egy énekesért, egy színészért, avagy egy sportolóért. Megvetted a lemezeit, hogy bármikor hallhasd a hangját, netán estéről estére beültél a tévé elé, hogy láthasd, hogyan alakul a sorsa, avagy szorgalmasan eljártál a meccseire, hogy egy távcső segítségével élőben is szemügyre vehesd. Éber figyelemmel követted a róla szóló híreket, és kivágtad a képeit az újságból. Határtalan képzeleted számára a kontinenseken átívelő távolság, a különböző nyelvtudás, az eltérő életkor és a modellkaliberű sztárfeleség nem jelentett akadályt. A barátnőid pesszimista fejcsóválása ellenére kitartóan álmodoztál róla, hogy egyszer valami csodálatos véletlen folytán igenis összefuttok, és első látásra egymásba szerettek. Bár ez sosem történt meg, nyugodj meg, nem sokat vesztettél. Hiszen gondolj csak bele, a hétköznapi, hús-vér pasikkal sem egyszerű az élet, hát még egy sztárkiadással.

 

3. A legjobb barátod

Már az óvodában is egymás haját húzogattátok, és valahogy a későbbiekben is mindig kitartottatok a másik mellett. Életének minden meghatározó eseményét részletesen ismered, például hogy mikor verekedett először, hogy hogyan szerezte a térdén lévő jókora heget, vagy hogy miként vesztette el a szüzességét. Persze ő is ismeri a titkaidat, álmaidat, legfőbb vágyaidat. Ő a legnagyobb bizalmasod és kritikusod, akinek feltétel nélkül adsz a szavára. Ha kellett, bátyád helyett bátyád volt, és jótékonyan megálljt parancsolt, mielőtt valami ostobaságba ugrottál volna fejest. A közös borozgatásaitok, éjszakába nyúló beszélgetéseitek száma megmondhatatlan, így nem csoda, hogy szavak nélkül is pontosan értitek egymást. Kapcsolatotok különlegességét azonban pont az adja, hogy sosem történt köztetek semmi. Bár mindenki ismer legalább egy mesebeli történetet arról, hogy a legjobb barát férjnek is kiváló, az esetek többségében egy meggondolatlan összemelegedés bizony kíméletlenül megviselheti az igaz barátságot.

7 tipikus pasi, aki sosem lesz a férjed

4. A tartalék pasi

Évek óta ismeritek egymást, és szó, ami szó, egész jól kijöttök. Olykor találkoztok, aztán hónapokig nem látjátok egymást. Bár kétségkívül jóképű, van humora, intelligens, és mintegy ráadásként jó az ágyban, magad sem tudod, hogy miért, de mégsem az eseted. Ugyanakkor nagy előnye, hogy bárhol meg lehet vele jelenni, és tudod, ha partner nélkül maradnál egy rendezvényen, rá biztosan számíthatsz. Mesteri pontossággal megérzi, ha épp nincs senkid, és valahogy mindig akkor keres. Ugyanakkor sem te, sem ő nem kezdeményezte soha, hogy fűzzétek komolyabbra a kapcsolatot, és elég valószínűnek tartod, hogy ez a továbbiakban sem lesz másként.   

 

5. A fura fickó, akivel össze akarnak boronálni

Ha te is olyan rokonokkal vagy megáldva, akik imádják a kerítő szerepét játszani, és kéretlen házasodási tanácsokat osztogatni, biztosan ismerős számodra a következő helyzet. Adott egy merőben bizarr alak, akinek faviccei vannak, és még mindig az anyjával él. Elképzelésed sincs, miért, de a nagynénéd és még egy sereg rokon szerint tökéletesen passzolna hozzád. Te a dolog gondolatától is rosszul vagy, de mivel a pasi és a rokonság annyira lelkes, úgy véled, a jó modor azt diktálja, igyál meg vele egy italt. Ezt követően már a hátad közepére sem kívánod, de mindhiába, mert őkegyelme még sokáig kitartóan ostromol. Amikor pedig végre feladja, boldog-boldogtalannak elhíreszteli, hogy szépen felültetted. De ne aggódj, ez a pasi tuti nem lesz a férjed. Nem azért, mert ő nem akarja, hanem azért, mert te nem akarod.

7 tipikus pasi, aki sosem lesz a férjed

6. A legtutibb egyéjszakás kalandod

Ez a mese egész biztosan így kezdődik: “Egyszer volt, hol nem volt.” A kulcsszó az “egyszer”, merthogy pontosan ez adja a dolog varázsát, spontaneitását, őrült izgalmát. Ha pedig a pasi alapból is érti a dolgát, egészen pozitív tapasztalatokkal zárulhat a kérészéletű kapcsolat. Az ember lánya az egyéjszakás kalandjaira – hacsak nem volt erkölcstelenül sok – általában jól emlékszik. Bár ennek oka gyakorta a még hetekkel később is kíméletlenül gyötrő bűntudat, azért egy különösen jól sikerült éjszaka emléke kellemesen is meg tudja fűszerezni a dolgos hétköznapokat. Ha azonban nem akarsz csalódni, ennél többet ne várj a pasitól, akiről a “legtutibb egyéjszakás kaland” címszó alatt vallasz a barátnőidnek, mert az efféle kapcsolatok igen ritkán fordulnak komolyra.

 

7. A “hallgattam volna anyámra!” típusú pasi

Szögezzük le az elején: mindenki hibázik, és olykor rosszul választ. Na de ennyiszer belelépni ugyanabba a gödörbe már-már felér egy kiadós önkínzással. Ennek ellenére mégsem hibáztathatod magad, hiszen ez a fickó közel sem átlagos pasi, akinek az ember lánya egy legyintéssel képes nemet mondani. Ő a macsó, a vadász, akinek a csábítás művészete a kisujjában van. Minden egyes alkalommal, amikor már-már elhitted, hogy megszelídítheted az úriembert, és komolyra fordulhat a dolog, ő hirtelen hátat fordított, és távolabbi vizekre evezett. Mire aztán végre sikerült kiheverned őkegyelmét, ismét ott ácsorgott az ajtódban, és te naiv módon újra beengedted. És újra. Aztán megint. A kérdésre, hogy vajon ez a pasi lesz-e a jövendőbelid, ma már remélhetőleg – “jobb későn, mint soha” alapon – te is tudod a választ.

Tippünk: ha még nem találtad meg a párod, de vágysz valakire, próbáld ki te is Párkereső szolgáltatásunkat. Klikk ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top