Szex

Hivatásos ölelők: film készült a legelemibb emberi érintésről

Egy olyan világban élünk, ahol az érdek nélküli cirógatás, az ölelés, az összebújás egyre több ember mindennapjaiból kopik ki. A következmény pusztító.

Pénzért ma már nemcsak pizzát és szexet lehet vásárolni, de ha úgy kívánjuk, házhoz megy az ölelés, a babusgatás, a ringatás is – a legelemibb emberi érintkezés ugyanis komoly hiánycikk, nap mint nap emberek milliói éheznek egy lágy simogatásra, egy vállra, ahova lehajthatják fejüket, egy kézre, amely az övékét szorítja. 

Ezt az állapotot mutatja be Max Barbakow Cuddle Buddy című kisfilmje, amelynek főszereplője egy fiatal lány, aki karácsony szent napján egy ölelésért fizet. “Az intimitás félelmetes. Egy olyan világban, ahol az életünk szinte teljesen nyilvános, és mindenki beleláthat, a sebezhetőség egy nagyon félelmetes dologgá vált. Ennek eredménye, hogy a segítségkérés – történjék az a virtuális téren keresztül, vagy a valóságban – nagyon megalázó tud lenni. A kisfilmmel azt reméljük, hogy képesek leszünk megszólítani egy generációt, hogy lassuljanak le, lélegezzenek, és ne féljenek a kapcsolatteremtéstől” – nyilatkozták az alkotók. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top