Szex

5 kérdés, 5 válasz az análszexről

Mindenkinek van ezzel kapcsolatban öt kérdése, hiszen párkapcsolatban előbb-utóbb előkerül a téma, s jó, ha ilyenkor van rá öt válaszunk is.

Rettegsz tőle, hogy a pasid előbb-utóbb felveti a témát? Vagy teljesen lazán állsz a dologhoz? Bármelyik típusba is tartozol, jó ha tisztában vagy egy-két dologgal az anális szexszel kapcsolatban.

1. Mire kell figyelni az első análszex alkalmával?

A végbélnyílás alapvetően nem közösülésre való, tehát figyelni kell arra, hogy óvatosan, fokozatosan tágítsátok ki, mivel a záróizom nem elég tág. Ha ajtóstól ront valaki a házba, könnyen előfordulhatnak sérülések. Ha vérzés lépne fel, azonnal abba kell hagyni az aktust, nehogy nagyobb baj legyen.
Az sem árt, ha análszex előtt elmegyünk WC-re elvégezni a dolgunkat, illetve beöntést végzünk gyógyszertárban kapható beöntő készlettel, így elkerülhetjük a kellemetlen szituációkat.

2. Kell óvszert és síkosítót használni?

Egyik sem kötelező, de mindkettő ajánlott análszex közben. Használjatok óvszert akkor is, ha biztosak vagytok benne, hogy egyikőtöknek sincs semmilyen nemi betegsége. A végbél elég sok fertőző betegséget okozó baktérium melegágya.
Síkosító használata pedig megkönnyíti a behatolást, így elkerülhetők a kisebb sérülések. A vazelin és a paraffinolaj mellett léteznek drogériákban, szexshopokban és gyógyszertárakban kapható síkosító szerek is.

3. A nők is élvezik az análszexet?

A válasz eléggé vegyes. Az análszexet lehet élvezni nőként is, sőt valaki így jutott el élete legfrenetikusabb orgazmusáig, mégis elég sok mindennek össze kell jönnie ehhez. Türelem, bizalom és gyengédség a legfőbb irányadó elvek. Ha valakinek elsőre nekirontanak, elvehetik a kedvét a dologtól egy életre. Eleinte biztosan fájdalmas és kellemetlen, de ha a pasid elég óvatos, és nem hanyagolja el közben a csiklód izgatását sem, akkor mindketten felejthetetlen élményben részesültök.

5 kérdés, 5 válasz az análszexről

4. Egy alkalomtól lehetnek maradandó nyomok?

Az erőltetett behatolástól sérülhet a végbél nyálkahártyája, de akár a pénisz is. Óvszer használata nélkül pedig a partner anális szex során megfertőződhet a végbélben található baktériumoktól. Emellett kerüljük az anális szex utáni közvetlen hüvelyi szexet, illetve a kettő között legyen beiktatva egy alapos tisztálkodás az újabb fertőzések elkerülése miatt.
A végbél záróizomzata pedig csak sokéves, rendszeres anális szexet követően lazulhat meg annyira, hogy az inkontinenciához, székletmegtartási problémához vezethessen.

5. Mit együnk vagy ne együnk análszex előtt?

Ha nem szeretnénk kellemetlenséget, és ellazulva élveznénk az análszex nyújtotta örömöket, akkor aktus előtt egy órával már ne nagyon együnk. Nehezet meg főleg ne. Együnk rostban gazdag ételeket, sok zöldséget, gyümölcsöt, hogy a szex előtti székletürítés ne okozzon problémát, és elkerüljük az aranyér kialakulásának veszélyét is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top