Szex

Facebookon zaklatják a páciensek az orvosokat

Kérdezősködnek, panaszkodnak vagy flörtölni próbálnak a betegek az orvosokkal a közösségi oldalakon.
Segítséget kértek az orvosok
Segítséget kértek az orvosok

Egyre több orvos kér segítséget Nagy-Britanniában az Egészségügyi Védelmi Szövetségtől amiatt, mert a betegei a Facebookon és más közösségi oldalakon zaklatják, vagy épp e-mailben, SMS-ben bombázzák üzenetekkel.

Vannak, akik kérdéseket tesznek fel vagy az egészségügyi állapotukra panaszkodnak, de a legtöbb gondot azok a páciensek okozzák, akik belehabarodtak az orvosukba, és ezeken a kommunikációs csatornákon keresztül próbálják elcsábítani. Akadnak, akik beérik némi flörtöléssel, de olyanok is, akik szexuális viszonyt kezdeményeznek, vagy épp azt állítják, hogy már le is feküdtek a doktorral.

Akadnak olyan szakemberek, akiknek sikerül megszakítaniuk mindenféle kapcsolatot a zaklató betegekkel, de arra is volt már példa, hogy egy orvosról hat hónapos vizsgálat után derült csak ki, hogy egy női páciense hamisan állította, hogy lefeküdt vele.

A szervezet adatai szerint az utóbbi öt évben háromszorosára nőtt az ilyen ügyben segítséget kérő orvosok száma, akiknek csaknem a háromnegyede férfi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top