Szex

18+: Orgazmus vagy magömlés? Nem mindegy!

Az orgazmus nem egyenlő a magömléssel. A magömlések száma véges, sok energiát rabol tőlünk, míg az orgazmusok száma fokozható, időben nyújtható, miközben energiát is nyerünk belőle. Ha a férfi képes meghosszabbítani erekcióját, képes segíteni partnerét is a magasabb szintű orgazmus elérésében, és a pár a legnagyobb harmóniát élheti át szeretkezése során.

Spirituális  szerelem

Napjainkban egyre többen joggal gondolják azt, hogy  szexuális életük személyiségfejlődésük szerves része lehet. És valóban, szexualitásunk elválaszthatatlan része az önfejlesztésnek és az önmegvalósításnak is. Ha rosszul bánunk vele, rombolhat, pusztíthat, ha jól, szexualitásunk egyben spirituális fejlődésünk meghatározója is lehet. Lélekminőség. A szeretet, a boldogság az öröm forrása, megtapasztalása, megosztása. Talán ez az oka annak, hogy egyre többen fordulnak a tantra vagy a taoista hagyományok felé, ezek újra felfedezése éppen most zajlik. Neked is tetszene ez az örömteli fejlődés? Nézzük, mit gondolnak erről a taoisták.

18+: Orgazmus vagy magömlés?

A taoista gyakorlatok célja igazi lényegünk felébresztése, amely túl van karmikus és környezeti korlátainkon, túl van személyiségünkön és kondicionált viselkedésünkön, és ezektől függetlenül  “szívből” érzékel és cselekszik.

A jin és jang örök tánca

A szexuális vágy, a szeretkezés közben a kirobbanásig fokozódó energia nagyon erős, intenzív megnyilvánulásokra képes erő. Annyira, hogy nem is mindig vagyunk képesek kezelni. Tudjuk ezt mi magunk is, és tudták a különböző kultúrák, civilizációk, vallások is. Hol tiltották, hol elnyomták, hol szabályozták, hol próbálták valódi működését megfejteni. A taoisták az élet természetes részeként tekintettek a szexualitásra, felismerték benne az ellentétes erők harmonikus együttműködésének lehetőségét. A szerelmesek együttléte számukra jin és jang örök kozmikus tánca.

18+: Orgazmus vagy magömlés?

Szexfitnesz

A taoisták főleg a megfelelő étrend, a testgyakorlás és a szexuális élet szabályozásával érik el céljukat, a hosszú egészséges és kiegyensúlyozott életet.  Szerintük, amíg a test képes a szaporodásra, addig egészséges és fiatalos marad. A ma is ismert szexfitnesz taoista gyakorlatai a nemi szervekre és a medencére irányulnak. Ennek során a férfiak szabályozzák a magkibocsátások számát, megtanulják a szervi orgazmus helyett az egész testre kiterjedő orgazmust. Egyrészt jobb szeretők lesznek, másrészt nem vesztik el energiájukat, hanem megtanulják azt felhasználni. A nők megerősítik szexuális energiájukat, rendszeressé, kiegyensúlyozottá teszik havi ciklusaikat és hormonműködésüket, kifejlesztik az egésztest-orgazmust.

18+: Orgazmus vagy magömlés?

Orgazmus vagy magömlés?

Ha átlépünk azon a gondolati határon, hogy férfipartnerünk magömlésének visszatartása elfogadható, a “gyakorlatban” hamar felismerjük, hogy ezzel a jelentős lépéssel máris fokozhatjuk a szexuális együttlét örömeit.  Persze van, aki úgy gondolhatja, nem kapta meg, ami jár. Lehet, de mi ne érjük be kevesebbel.  Érdekes módon gyakran nőknek és férfiaknak is gondot jelent túllépni a hagyományos beidegződéseken. A módszer kipróbálásához bőven elég azonban, ha megvan bennünk a szándék, valamint megértjük azt, hogy az orgazmus nem egyenlő a magömléssel. A magömlések száma véges, sok energiát rabol tőlünk, míg az orgazmusok száma fokozható, időben nyújtható, miközben energiát is nyerünk belőle. Ha a férfi képes meghosszabbítani erekcióját, képes segíteni partnerét is a magasabb szintű orgazmus elérésében, és a pár a legnagyobb harmóniát élheti át szeretkezése során. Egy biztos, ha belevágunk, az orgazmuson túli orgazmus elsajátításával fantasztikus új örömöket tapasztalhatunk meg.

Egy kis gyakorlat: próbáljuk ki az egyik reggeli szerelmeskedés során, hogy a férfi nem jut el  a magömlésig, majd hasonlítsa össze ezt a napot egy olyannal, amikor igen. Figyeljük meg érzelmileg, hangulatilag, milyen energiaállapotban van, milyen a teljesítő- vagy stressztűrő-képessége.  A különbség magáért beszél.

A taoisták szerint a férfi szexuálisan a jang, a tűz minőség, a nő a jin, a víz minőség.  A tüzet könnyű felszítani és hamar kialszik, míg a víznek időre van szüksége a forráshoz, viszont lassabban is hűl ki.  Érzelmileg viszont a nő a tűz, az érzelmesebb, a férfi a víz, a hidegebb. Köztük az energiacsere ezeken a szinteken zajlik…

Olvass tovább az Inside of love blogon!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top