Szex

5 ok, amiért a nők megcsalják a párjukat

Vajon miért csalják meg a nők a párjukat akkor is, ha egyébként szeretik? Íme az 5 leggyakoribb indok.

Mai világunkban a férfiak félrelépése elfogadottabbnak, gyakoribbnak tűnhet, ugyanakkor arra nincs igazán egyértelmű magyarázat, hogy a nők miért csalják meg a férjüket vagy a társukat.

Párkapcsolati szakértők szerint van néhány ok, amiért a nők szakítanak a hűség általuk felállított szabályával. Íme az öt leggyakoribb indok.

1. A nő alábecsültnek, elhanyagoltnak érzi magát a párkapcsolatban

Ha egy nő háztartási alkalmazottnak, pénzügyi tanácsadónak vagy dadának érzi magát, nem pedig feleségnek, társnak vagy barátnőnek a párkapcsolatban, jóval fogékonyabbá válik a kívülről érkező ingerekre és figyelemre. Ha mindez kellően vonzó lehet a számára, dönthet a párja megcsalása mellett.

5 ok, amiért a nők megcsalják a párjukat

2. Amikor a nő vágyik az intimitásra

Elcsábíthatóak lesznek azok a nők (és férfiak is), akik párkapcsolatukban nem kapnak kellő intimitást a társuktól. A csókra, az érintésekre, az ölelésre, a szexre, a megértő kommunikációra igenis mindenkinek szüksége van.

3. Ha egy nő unatkozik vagy magányos a párkapcsolatában

Azok a nők, akik hosszú időt töltenek otthon, mert kisgyermeket nevelnek vagy éppenséggel a gyerekek már akkorák, hogy kevesebb törődést igényelnek, érezhetik úgy, hogy az életük megragadt. Azok a nők pedig különösen magányosak lehetnek, akiknek férjük vagy társuk külföldön dolgozik vagy munkájuk folytán sokat utaznak, ezért kevés időt töltenek feleségük társaságában. Egy megértő, kedves férfi könnyedén betöltheti a nő lelkében uralkodó hiányt és űrt.

4. Amikor a nő nem érzi magát kellően megbecsültnek vagy szeretettnek a párkapcsolatban

Hosszú távú párkapcsolatban élő nők között akadnak, akik irreális elvárásokat támasztanak a házastársukkal szemben. Úgy érzik, társuk nem szereti őket eléggé, mert nem úgy mutatja ki az érzéseit, ahogy ők szeretnék. Gyakran valójában indokolatlanul érzik úgy, hogy társuk nem becsüli meg őket kellően. Ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy egy figyelmesebbnek vélt férfi karjaiban találják magukat.

5. Amikor szexuális zavarok állhatnak a háttérben

Előfordulhat, hogy egy nőt kislányként szexuálisan zaklattak, ha ezt elfojtott magában, felnőttként különféle problémákban, függőségekben nyilvánulhat meg. A gyermekkori traumák egyik férfi karjából a másikban lökhetik a nőt, sehol sem érzi magát kellően biztonságban, vagy szexfüggősége miatt keresi az újabb és újabb lehetőséget.

További cikkek megcsalás témában az NLCafén

Forrás: My Online College Course

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top