Szex

Találd ki, mi tölt fel jobban: a csoki vagy egy csók?

Mindkettőtől jobb kedvünk lesz, de vajon melyiknek erősebb hatása?

Jó hír a szingliknek, a válasz ugyanis: a csokinak! Méghozzá nem is kevéssel, ugyanis egy kis csoki elfogyasztása négyszer hosszabban tartó eufóriát okoz az agyban, mint egy szenvedélyes csók.

Találd ki, mi tölt fel jobban: a csoki vagy egy csók?

A brit Sussex Egyetem agykutató laborja végezte el a kísérletet, ami bizonyítja, hogy a csoki intenzívebben stimulálja az agyat, mint a csók. Hat, huszonéves párt vizsgáltak, akikre előzetesen szív- és agymegfigyelő eszközöket tettek. Először mindannyiuk nyelvére egy darab étcsokoládét helyeztek, amit hagytak elolvadni. Majd később csókolózniuk kellett. Az eredmény: a csoki olvadásakor az agy minden területe aktivizálódott, és a résztvevők szíve is tovább vert gyorsabban a csoki elfogyasztása, mint a csók után.

A csokoládéban körülbelül 380-féle vegyület van, amiből sok a szerotonin hormon előállítását serkenti – ami boldogságérzethez, valamint  depresszió csökkenéséhez vezet. A csoki olyan hormonális bombát robbant a szervezetben, ami egészen hasonló az orgazmus átéléséhez.

Forrás: Care2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top