Szex

Jön a hajszálnál is vékonyabb óvszer

Egy kutatócsoport lázasan dolgozik a szupervékony, mégis szupererős anyagú óvszer megalkotásán.

Az ausztrálok nagyon kreatívnak tűnnek óvszerfejlesztés terén, most is nekik támadt az az ötletük, hogy cellulózrostokkal tennék erősebbé az óvszert. A cellulóz a növények fő szerkezeti eleme, egy nagyon hosszú láncú és rendkívül ellenálló szénhidrát. A kutatók egy őshonos ausztrál fűféléből vonták ki azokat a nano-cellulózrostokat, melyeket aztán hozzáadtak az óvszer anyagához. Így sikerült leheletvékony, mégis nagyon ellenálló és erős anyagot nyerniük. A rostok kivonásához szükséges módszert is ők fejlesztették ki.

Ennek a fűnek köszönhetjük majd a nagy jót
Ennek a fűnek köszönhetjük majd a nagy jót

2015 végére elérték, hogy az általuk gyártott óvszer vastagsága csupán 45 mikron volt (mint az emberi hajszálé), és strapabíróbbnak is bizonyult a kereskedelmi forgalomban lévőknél. De a kutatók nem ülnek a babérjaikon: a cél a még 30%-kal vékonyabb anyag elérése.

Ha sikerrel járnak, a jövőben senki nem utasíthatja vissza az óvszer használatát arra hivatkozva, hogy rontja a szex nyújtotta élvezeteket.

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top