Szex

Impotenciát okozhat az ínygyulladás

Egy új kutatás szerint a szex szempontjából nemcsak a kellemetlen szájszag elkerülése érdekében érdemes alaposabb figyelmet fordítani a szájápolásra.

Egy török kutatás szerint azok a harmincas éveikben járó férfiak, akiknél súlyos ínybetegség áll fenn, több mint háromszor nagyobb valószínűséggel szenvednek potenciaproblémáktól, mint egészséges ínyű kortársaik. A két állapot összefüggésének okát valószínűleg a keringésben kell keresni. Erekció úgy áll elő, hogy az agyból érkező impulzusok hatására a péniszben lévő izmok elernyednek, lehetővé téve az erek megtelődését vérrel. Akkor aztán a vénákban lévő billentyűk lezárnak, fenntartva az erektált állapotot. Az ínybetegségekre jellemző, hogy csökken az erek belső felszínének rugalmassága, és ez lehet a helyzet a péniszben lévő erek falával is.

A fogmosás jót tesz a potenciának
A fogmosás jót tesz a potenciának

Korábbi kutatások már kimutatták a krónikus ínygyulladás és a szív- és keringési betegségek közötti összefüggést, de a cukorbetegség, a stroke és a koraszülés kockázatával is van kapcsolat. Ennek ellenére a török kutatás eredményeivel sok szakértő nem ért egyet, nem tartják megalapozottnak.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top