Szex

6 mítosz a biztonságos szexről

Van néhány tévedés, ami konokul tartja magát a fogamzással, a fogamzásgátlással és a nemi egészséggel kapcsolatban.

A menstruáció alatt nem lehet teherbe esni. Nem igaz. Bár kicsi rá az esély, de előfordulhat. Egyes nőknél ugyanis olyan hosszú lehet a menstruáció időtartama, hogy a vége már az ovuláció idejére eshet, és ilyenkor megtörténhet a teherbe esés.

A fogamzásgátlótól el fogok hízni. Nem igaz. Számos vizsgálat próbált már összefüggést kimutatni a fogamzásgátló tabletták és a súlygyarapodás között, de eddig egyik sem járt sikerrel.

A tudás a gondtalan szex kulcsa
A tudás a gondtalan szex kulcsa

Az esemény utáni tabletta vetélést okoz. Nem igaz. Amikor ezek a tabletták hatnak, az esetlegesen megtermékenyített petesejt még a közelében sincs annak, hogy beágyazódjon a méhbe, amire az esélye egyébként kb. 50 százalék. Ha olyankor vennénk be egy ilyen tablettát, amikor a zigóta már a méh falában csücsül, azzal nem tudnánk megszakítani a terhességet.

Az első alkalommal nem lehetek terhes. Nem igaz. Pont ugyanakkora az esély ilyenkor is, mint bármikor máskor.

A vécédeszkáktól nemi betegségeket lehet elkapni. Nem igaz. A nemi betegségeket terjesztő kórokozók nem életképesek hosszú ideig a szervezeten kívül, tehát nem kell attól tartani, hogy napokig lapulnak a deszkán, gyanútlan áldozatokra lesve.

A rendszeres hüvelyzuhany egészséges. Nem igaz. Valójában több kárt csinál, mint hasznot. A hüvelyflóra érzékeny rendszer, és itt is érvényes a régi mondás: ami működik, azt ne piszkáld. És a teherbe eséstől sem véd a zuhany, elősegítheti viszont bizonyos betegségek terjedését.

Forrás: health.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top