Szex

5 tipp, amitől jobb lesz a szex

Életem során rengetegféle helyzetbe keveredtem, talán nincs is olyan, amit ne éltem volna át. Tudom, mitől döglik a légy.

Gyakran gondolkozom el azon, hogy a szexuálpszichológusok vajon tényleg hathatós segítséget tudnak nyújtani? Elképzelhető párkapcsolati vagy egyéni terápia bizonyos fokú gyakorlati útmutató nélkül? Mikor a Szex és New York egyik részében Charlotte elcipelte a lányokat a terapeutához, aki a férjén mutatta be, mit és hogyan, mindenki viccesnek találta, vagy megrökönyödött. Pedig hogyan máshogy lehetne megtanítani a jó szexet és a hatékony trükköket, mint szemléltetéssel? Amikor tanácsért fordulnak hozzám, próbálok nemcsak lelkileg hatni a segítséget kérőre, de olyan tippeket is adni, amiket a gyakorlatban kipróbálhat, hasznosíthat. Mert nálam bevált.

1. Maszturbáljunk temperamentumunknak megfelelően a jó szexért

Ennél jobb módszert még nem találtak ki arra, hogy az ember megismerje önmagát. Ha te nem tudod, hogy mitől indulsz be, akkor a másik honnan tudhatná? Ráadásul ott van az is – nálam is előfordult –, hogy az idők során az embernek változnak a szexuális igényei. Lehet, hogy ami húszéves koromban még totál lázba hozott, az negyvenévesen már egyáltalán nem izgat. Érdemes hát folyamatosan frissíteni ezt a tudást, és kialakítani egy rutint arra, hogy legalább hetente egyszer legyen egy nyugodt negyedóránk a masztizásra.

Amellett, hogy a szexnek jót tesz, a stresszt is oldja, kisimítja az idegrendszert, és elegendő boldogsághormont szabadít fel. Ha magunkkal jól bánunk, mikor egyedül vagyunk, akkor a másikkal is jobban fogunk édes kettes idején.

A folytatásért kattints a Sorskerék caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top