Szex

“Kurtizán vagyok, nem prostituált. Nekem van szabad választásom”

Lehet, hogy elsőre nehéz elhinni, de valóban vannak nők, akik nem kényszerből árulják a testüket, hanem élvezetből. Mint Rona, aki Németországban, Olaszországban és Magyarországon is dolgozott. Egy éve szünetet tart és az írásból él: blogol, krimit ír és főzőcskézik. Vállalja, hogy a véleményével megbotránkoztatja az embereket – nem a felhajtás kedvéért, hanem mert tényleg komolyan gondolja, hogy a nők is nagy részben tehetnek arról, ha a partnerük prostituálthoz megy. Ettől a kijelentéstől mi is visszahőköltünk, ahogy sok egyébtől is. Interjú.

Nem is prostituáltnak nevezed magad, hanem kurtizánnak.

A prostitúció a kényszerrel kapcsolódik össze. Engem az első alkalmat kivéve sose kényszerítettek. Mindig elmagyarázom, hogy a kurtizánság nem azonos az emberrablással és az emberkereskedelemmel. Aki biztonságos, ellenőrzött körülmények között ápolt, jól szituált férfiakat fogad, az messze van attól, hogy egy konténerben fekszik bedrogozva és naponta 15-en átmennek rajta. Nekem van szabad választásom.

Ezt a legtöbb embernek azért nehéz elképzelni.

Nem úgy van ám, hogy odajön egy férfi, sokat fizet neked, és ezért mindent meg kell tenni.
Senki nem azért lesz kurva, hogy összetörjék az önbecsülését. Hanem azért, hogy pénzt keressen. Te egy jól behatárolt szolgáltatást adsz, aminek megvannak a feltételei, amikkel tisztában van, aki eljön.

Hogyan tudod az önbecsülésedet megőrizni?

Elég határozott vagyok. Ha valakin azt látom, hogy úgy áll hozzám, hogy “most te vagy a kurva, és úgy ugrálsz, ahogy én fütyülök”, azt vissza tudom fordítani úgy, hogy elnézést kér. Muszáj, hogy tartásod legyen! Én attól még ember vagyok, érzéseim vannak, és senkinek nincs joga ahhoz, hogy bántson csak azért, mert fizetett egy szolgáltatásért. Ezt sok lány elrontja. Saját magát utálja, mert kurva.

Hozzád hogyan viszonyulnak a vendégeid?

Megérzik bennem, hogy mindent elmondhatnak, a legdurvább fétisek sem tudnak megbotránkoztatni. A férfiak értékelik, hogy őszinték lehetnek, megpróbálok tanácsot adni, amivel otthon is fel tudják vállalni a vágyaikat, fel tudják hozni a témát úgy, hogy ne gúny vagy elutasítás legyen a vége.

Azt hittem, hogy ez csak mítosz, hogy romantizálják a szakmát.

Talán azért kapom a legtöbb támadást is, mert azt mondom: a feleségek miatt kellenek az örömlányok. A férjek nagy százalékban el vannak hanyagolva. Értem, hogy meg kell felelni nőknek sok színtéren, de mi választottuk, hogy mindenben meg akarunk felelni, holott ez képtelenség. A legtöbb nő azt hozza fel, hogy annyi a feladat, hogy a férfire nem marad energiája. Ezt a férfi-nő kapcsolat sínyli meg: a karrier, a gyerek, a háztartás után a férj nem a negyedik, hanem a tizedik helyre csúszik vissza. Nagy részben a nőn múlik, hogy mi történik otthon.

Szerinted a nők miatt járnak a férfiak kurtizánhoz és prostituálthoz?

Vendégeim közül soknak nem is a szex hiányzott, hanem hogy valaki odabújjon hozzá az ágyban. Hiszem, hogy ha két ember őszintén beszél egymással, akkor ezek a problémák is megoldhatók. A holtomiglan-holtodiglan eskübe a szex is beletartozik. Egy 40-50 fölötti férfi is képes akár napi két menetre, miközben sokan közülük cölibátusra kényszerülnek, mert két választásuk van: lenyelik, hogy a feleségük nem szexel velük, vagy megcsalják és kockáztatják, hogy a családi élet felborul.

Nem csodálom, hogy az ilyen kijelentésedért meg akarnak kövezni.

Készült velem egy riport, ahol ugyanezt elmondtam, és a levelekből az derült ki, hogy a nők 50 százaléka egyetértett velem.

Voltál már férjnél?

Egyszer, rövid időre. Világéletemben szerető voltam, jobb, hogy nem kell elköteleződni. Egyetlen férfi sem volt, aki el akarta volna hagyni értem a családját. Az első pillanattól világos, hogy azért járnak hozzám, mert velem őszintén lehet beszélni és megkapják a szexet. Ha a feleségek, barátnők ebből többet adnának otthon, akkor feleannyian járnának kurtizánhoz vagy tartanának szeretőt.

Szóval te megérted a félrelépőket.

Én azt a réteget védem, aki nem akar válni, de szeretne szexet is. Ez nem mindenkire igaz, de egy nagyon nagy részükre igen. Az egy előítélet, hogy kurvához csak az jár, akinek nem jut máshogy nő. Nem igaz. Lehet, hogy éppen azért járnak, mert fontos nekik a házasságuk. Nem egy fiatalabb barátnőt keresnek – a többség szeretne a felesége mellett maradni úgy, hogy közben legyen szexuális élete. A kurtizánnál kielégítik az igényeiket, hazamennek, és utána ugyanolyan boldog családapák és férjek, mint a hónap többi napján.

A probléma akkor sincs megoldva.

Egy felnőtt egészséges férfitől hogy lehet elvárni azt, hogy ne szexeljen?

Szexeljen, de nem lehetne a kapcsolaton belül? És ha a férfi beéri azzal, hogy a gyengédséget nem otthon keresi, és éveken keresztül így él?

Ó, istenem! A fizikai hűséget piedesztálra állítottuk, mintha egy kapcsolatban semmi más nem számítana, mint hogy két dologgal dicsekedhetek: végre van “párom”, mert attól vagyok valaki, hogy van valakim. A másik: ha bizonygathatom, hogy soha rá se néz más nőre. Ami hazugság, mert olyan férfi nincs, aki életében rá se nézne egy másik nőre. Egy férfi lehet a lelkében és a fogadalmában hűséges attól, hogy azt, amit otthon nem kap meg, azt egy kurtizánnál keresi, mert a házasságát akarja védeni vele.

Számomra az érzelmi kötelék ideális esetben együtt jár a testiséggel. Nem tudom leválasztani, hogy a testi igényeit mással elégíti ki, és közben velem őszintén boldog.

Ezzel nem értek egyet. Ez csak duma. Figyelj: az elmúlt három évben olyan rohamosan megnőtt az örömlányok száma, hogy lassan több olyan lány van, aki a testét árulja, mint aki nem. Aki ezt csinálja, a pénzért csinálja.

Közben meg itt ez a hatalmas nagy prüdéria, hogy a hűség a legfontosabb a világon. Nem az a legfontosabb a világon, hogy ne legyek megcsalva! A szeretet, az őszinteség, az elfogadás a legfontosabb egy kapcsolatban. Nők is belebonyolódnak kalandokba, legfeljebb nem beszélnek róla. Az csak körítés, hogy nőknél az érzelmi elhanyagoltsággal a hűtlenség oka. Egy nőnek nagyon sok helyzetben meg kell játszani magát. A legtöbb nő akkor sem vállalná be, hogy szexhiánya van és ezért feküdt le egy hétvégi fejtágítón a kollégájával, ha tüzes vassal szurkálnák. Ha én egy férfinak azt mondom, hogy legyél a szeretőm, csak szexelünk, de semmi másra ne számíts, a férfi kétségbeesik. Úgy néz rám, mint egy ufóra, mert azt szokta meg, hogy a nők megjátsszák az érzelmeket.

Aki nem szeret, az ilyen állításaid miatt nem szeret?

Szeretek szerető lenni – írtam erről, ezért konkrétan kiátkoztak. De akkor is tartom magam ehhez, számomra ez a legideálisabb állapot. Most két szeretőm van.

Mit csinálsz, ha rossz napod van és csábító akarsz lenni?

Arra gondolok, hogy ez fizeti ki a számlákat, ez az ember nem tehet róla, hogy rossz napom van. Ránézek valakire, és ha egy dolgot találok benne, amit kedvelhetek, akkor gond nélkül le tudok feküdni vele.

Szerinted kik a jó szeretők?

A francia borzalmas, a legönzőbb, csak magára figyel. Ha kész van, otthagy a francba. Az olaszok az ágyban sem tudják levetkőzni a mamakomplexust. Akkor vagy jó, ha istennőként bánhat veled, a lábad nyomát is megcsókolja. Nem igazán a tettek emberei, nem túl fantáziadúsak, egyszerű dolgokkal is beérik. Akik viszont nagyon jók, azok az arabok. Elég jó a fantáziájuk, határozottak és férfiasak. Bár nem nyalnak, jók az ágyban.

És a magyarok?

A magyarok a legjobbak közé tartoznak. Sokkal könnyebb rávenni egy magyart bármire, mint egy olaszt vagy franciát.

Ezzel talán kiengeszteljük azokat, akik az előző 99 válaszodtól agytolulást kaptak. Néhány kulisszatitkot, ha kérhetnék a kurtizán budoárjából.

Mindenki azt kapja, amit lát. A férfiak csak egy kedves nőt akarnak, aki nem nyafog, ha szexelni kell. Ehhez nem kell allűr vagy szerep, az embernek csak önmagát kell adnia. Van egyfajta koreográfia, hogyan kell egy vendéggel viselkedni, hogy amikor elmegy, úgy érezze, hogy a lehető legjobbat hoztuk ki. Sok férfinak nagyobb az az igénye, hogy én élvezzem, mint az, hogy ő. Arra büszkék, hogy egy kurvát is sikerült elélveztetni.

Mi kell ahhoz, hogy valaki ezt élvezni is tudja – a pénz mellett?

Az, hogy a pénz mit tud lehetővé tenni, az adhat kiteljesedést bizonyos szempontból. A múltkor 20 ezer forintot költöttem nagy stósz könyvre.

Rona
Rona egy éve szünetet tart és az írásból él: blogol, krimit ír és főzőcskézik

Most is könyvek kandikálnak ki a táskádból, jól látom?

Imádok olvasni. Alapvető, hogy egy író olvasson, anélkül nincs inspiráció, se szókincs. Ha nem olvasok eleget, ugyanazokat a szavakat használom. Mindenfélét olvasok. Nagy hatással volt rám Moldova György Kádár-életrajza vagy Faludy György Pokolbéli víg napjai. Nagyon megragadott, hogy amikor Faludyt kitelepítették, és nem volt toll, papír, akkor fejben írt: mondogatta magában a verset, hogy mire papírhoz jut, le tudja írni. Én is vagyok úgy, hogy jön egy mondat, napokig gondolkozom rajta, mielőtt a blogra kerül.

Hivatásos kurtizánból hivatásos író lett. Egy évvel ezelőtt úgy döntöttél, hogy blogolásból, írásból élsz. Van több blogod is, van, amelyiket álnéven írod. Az Egy kurva naplóját vállalod.

Arról szól, amit a cím is elárul. Nem nagyon beszél erről őszintén senki. Nem egy kurva története, hanem egy nőé, aki másokat inspirálhat. Jók a visszajelzések: “mióta olvaslak, nyíltabban beszélek a szexről” – amit írok, átsegít a mélypontokon. Ez nekem olyan, mint az Oscar-díj – ez az, ami miatt az egészet felvállaltam.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top