Szex

Fogadd el a szeretett és a gyűlölt érzelmeidet!

Bloggerünk fontos kérdésekre világít rá egy, talán sokak által jól ismert szituáció segítségével. Vajon mit lehetne másképp csinálni?

Tóniék hevesen vitatkoztak. Immáron sokadszor. Mert ismerték a mondatokat és azt is pontosan tudták, a másik mit fog válaszolni. Adél sírt, nyakalta a szeszt. Tóni szívta a cigit, és izzadt, remegett az idegességtől.
 “Miért mondod, hogy nem szeretlek?! Dolgozok keményen, keresem a pénzt, és amikor hazaérek, ezt találom. A gyerekek a kupi közepén, te piáltál már megint, és nincs kaja. Csak a vagdalkozás! Ezért nem járok én haza. Bent legalább béke van.”

 “Persze! Meg a kolleginák! És semmi dolgod, csak ülsz a s..geden és telefonálgatsz, csetelsz a neten! Látom! Egész nap macákkal és a haverjaiddal nyomod a falat! Mikor van időd dolgozni? Ezért kell 7-kor, 8-kor hazajárni? Nem győzöm a gyerekekkel egyedül. Nincs hely a bölcsiben, nincs pénz a családi napközire. A nap végére kivagyok. És ez megy minden nap. Nem azt mondom, hogy nem szeretsz, hanem hogy nem törődsz velem. Az mást jelent.”

“Azért tudod, hogy fent vagyok a fészen, mert te is azon lógsz. Nincs óra, hogy ne csatolnál valami idióta linket. Függő vagy! Mindentől: a piától, a nettől, tőlem, a gyerekektől. Hagyjál békén! Elegem van! Menj dilidokihoz! Különben is, hogy nézel ki?! Állítólag az otthon levő anyukák szépek, mert nincs határidő, nincs főnök, nincs semmi. Csak egy kis itthoni ez-az. Ettől vagy annyira oda? Szeretlek. De ezt nem bírom. Kivagyok tőled!”

És Tóni elrohant otthonról, Adél pedig újra töltött. Egyikük sem szereti ezt az állapotot, nem tudnak kitörni belőle. Csak ordítoznak. Az érzékeny, mindenre csáppal rendelkező picik feje felett. Egyszerűen nem tudják kifejezni magukat. Mert nem is tudják a “Mit?” és a “Hogyan?” kérdéseikre a választ. Mert kérdéseik sincsenek. Ha lennének is, nem írják le, nem beszélik meg. Hogy mit szeretnének, és azt hogyan érhetnék el. Milyen lehetőségeik vannak? Milyen utak állnak a rendelkezésükre? Csupán beszélgetniük kellene, hogy rájöjjenek, a körülöttük levő ingerek befolyásolják a gondolkodásukat, az érzéseiket és végül a cselekedeteiket. És ezt könnyűszerrel kézben tarthatják. Hogy hogyan? A teljes cikket az Otthonteremtés blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top