Szex

Férfiak, figyelem: szeresd a nőt, és szeresd a kutyáját!

Urak! Ha kutyás csajjal randiztok, a legeslegelső dolog, amit meg kell tanulnotok: szeresd a nőt, de legalább annyira szeresd a kutyáját is, különben hamar vége lesz!

Egy kutatás szerint azok a nők, akiknek a partnerei ugyanúgy kötődnek háziállatukhoz, mint ők, sokkal boldogabbak és elégedettebbek a kapcsolatukkal. Ha igen szoros kapcsolatot ápol a lány a kutyájával, akkor a férfi jobban teszi, ha ő is mély barátságot épít ki a házi kedvenccel. 

Fontos azonban megjegyezni azt is, hogy fordítva ez nem igaz: férfiak esetében a kutyák és a nők kapcsolata nem befolyásolja a kapcsolatot – állítja a University of Houston orvosjelöltje, Kristen Capuozzo által készített  tanulmány. 

Capuozzo elmesélte: régóta töpreng azon, hogy vajon a kutyákkal való barátság mennyiben befolyásolja az emberi kapcsolatokat, ezért döntött úgy, vizsgálat alá veti a kérdést. A kutatásban 120 párt kértek fel egy online kérdőív kitöltésére arról, milyen közel érzik magukhoz a kutyájukat/macskájukat, háziállatukat, mennyire boldogok, milyen a kapcsolatuk stb.

Az önkéntesek 75 százaléka kutyatulajdonos volt.

A nők arról számoltak be, hogy boldogabbnak érezték a kapcsolatukat akkor, ha a párjuk is ugyanolyan kiegyensúlyozott barátságban élt a kutyájukkal, mint ők. A férfiak elégedettsége azonban egyáltalán nem állt összefüggésben a kutyával való kapcsolattal.

Persze okozhat némi diszharmóniát, ha a férfit idegesíti valami. “Miért fekszik a kutya az ágyban?” “Miért költesz ennyit a kutyára?” “Miért sétáltatod ilyen sokat, és kik azok a kutyások, akikkel barátkozol?” És a többi és a többi. 

Férfiak figyelem: szeresd a nőt és szeresd a kutyáját!

A csavar a kutatásban az, hogy ha egy nő úgy érzékelte, hogy a kutya szorosabb kapcsolatban volt a férfivel, mint vele, akkor rosszabbul érezte magát a kapcsolatban is. A kutató szerint ez egyszerű féltékenység. 

Egy másik tanulmány arra világított rá (UC Davis School of Veterinary Medicine), hogy van egyfajta meghatározható pszichológiai kapcsolat nők és háziállataik között. A kutya vagy macska kitűnő támogató szerepet tölt be akkor, ha esetleg a család bármely más tagja nem elérhető – vagy fizikailag, vagy akár érzelmileg. A tanulmány arra is rávilágított, hogy azok az egyedülálló nők, akik állattal élnek együtt, sokkal kevésbé magányosak, mint azok, akik állat nélkül. Tudj meg többet a Girl Power! blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top