Szex

Miért ír erotikus regényt egy matektanár?

Óraközi szünetben még rendezgetem a tanári asztalt, amikor egy tanítványom egy könyvet tartva lép hozzám: "Látja, tanárnő, milyen könyvet olvasok?" És mutatja a könyv borítóján a tizennyolcas karikát. Bevallom, akkor még fogalmam sem volt, milyen könyvről van szó...

Címe alapján még belefért a középiskolások elnézhető olvasmányaiba, hiszen ma már tizenhat éves kor felett lassan természetesnek számít, hogy szexuálisan aktívak. Ha lelkileg is felkészítjük rá őket, akkor ennek is meglehet a maga varázsa. De nagy felelősséggel jár, és valóban jó kapcsolat kell hozzá, hogy el is fogadják a megfontolt tanácsokat.

Viszont aki valóban tartja a kapcsolatot a mai fiatalsággal, az pontosan tudja, hogy ismereteik egy részét bizony ma már az interneten nézhető ingyenes pornóoldalakból szerzik, főleg ha a szülők nem tudnak velük erről a témáról őszintén, pironkodás nélkül, teljesen nyíltam beszélni. Abból pedig azt szűrik le, hogy az normális, ha vadidegennel, akár többen is egyszerre, a nő létező összes nyílását igénybe véve történnek a dolgok.

Miért ír erotikus regényt egy magyartanár?

Igaz, erre még mondható, hogy hát ez csak pornó. Azért fiatalos, még romantikára vágyó énjük felfogja, hogy ez nem a valódi szerelem, ez csak testiség, és a társadalom, bár elnézi, de nem támogatja.

Néhány éve azonban megjelentek a könyvespolcokon az olyan könyvek, melyek ránézésre irodalmi alkotásnak adják el magukat, és egy-kettőnek van is némi irodalmi értéke, de többségében egy hamis képet festenek.

Divattá tették a szexualitás extrémebb formáit. Ami korábban csak rejtve, mint szexuális aberráció élt a köztudatban, az lassan a “cool”-ság mértéke lett. Az érzelmek lényegtelenné torzításával, a fizikai inger kiváltása került előtérbe.

Nem, az nem szerelem, nem a szerelem érzése, hiába mondogatja a főszereplő, hogy mennyire leküzdhetetlenül vágyik egy férfira, mennyire vonzza, mennyire szenvedélyesen akarja magában érezni a testét. A szerelem ott kezdődik, mikor vannak olyan pillanataim, melyekben önmagamat, a saját vágyaimat felejtem el, mert csak a másik létezik.

Igen, elolvastam néhány ma nagy népszerűségnek örvendő ilyen “szerelmes” regényt. Gyakorlatilag vagy csak simán a pornó kategóriáját jelentik, amibe, hogy ez ne tűnjön fel, beleírták, milyen nagy a szerelem a szereplők között. De ez a szerelem valójában csak a kijelentés szintjén marad,  mert leginkább csak testi vágyról van szó, más emberi értékek, érzelmek, vagy bármilyen jellemfejlődés nélkül. Eladhatóvá pedig az teszi a könyvet, hogy a szexualitás valamely nem szokványos módszerét népszerűsíti, vagy egyszerűen csak az érzékekre hat… A teljes cikket az Erotitka blogon találod.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top