Szex

Változz meg 30 nap alatt!

Úgy érzed, itt az ideje változtatnod az életeden, hogy boldogabb, sikeresebb, kiegyensúlyozottabb legyél? Bloggerünk egy 30 napos kihívással segít ebben.

Egy ilyen nagy változtatás csak hosszú folyamat következménye lehet, melynek mind testileg, mind lelkileg be kell következnie. Ehhez szerettem volna hozzájárulni úgy, hogy minden napra adok egy kis segítséget.

Íme nézzük meg milyen lépéseket érdemes követni. Itt szeretném leszögezni, hogy ez nem egy tuti recept vagy nagy igazság, ez csak egy kis útmutatás, segítség, hogy mindenki visszataláljon az útra. Nem kell 100%-ban megfogadni, mindenki annyit vegyen ki belőle, amennyi számára szükséges.

1. hét

1. Tükörterápia

írjuk össze 30 külső és 30 belső jó tulajdonságunkat és próbáljunk meg erre koncentrálni.

Mi kell hozzá:

– tükör (egész alakos a legjobb)

-papír, ceruza

Változz meg 30 nap alatt!

Nagyon fontos, hogy írjuk le, és ne csak a fejünkben fogalmazzuk meg. Illetve figyeljünk a megfogalmazásra. Pl: egy 50 éves nőnek már vannak ráncai, ez tény, így ő nem írhatja azt, hogy nem vagyok ráncos, de azt már igen, hogy a koromhoz képest nem vagyok ráncos. És akkor minden más világításba kerül.

Nos, kapcsoljuk be valami jó kis zenét, és dobjuk le a ruháinkat, álljunk oda a mumus tükör elé, és indulhat az elemzés.

 

2. A változás szépsége

Persze, senki sem tökéletes, és nem is erre törekszünk, de biztosan vannak olyan aprócska vagy nagyobbacska, akár külső, akár belső tulajdonságok, amiken tudunk változtatni.

Hangsúlyozom, hogy nem kell kifordulnunk magunkból, és nem kell erőltetni semmit. A drasztikus változásokat pedig szintén érdemes kerülni, mert egy-egy lelkileg nem annyira erős szituációban esetleg hozhatunk olyan döntést, amit később nagyon megbánhatunk. Ilyen pl: hajvágás-festés, tetoválás… 

Mindent pici, apró lépésekről érdemes indítani. Ha komoly és tartós változást szeretnénk elérni, akkor hosszú távon kell gondolkodnunk.

Változz meg 30 nap alatt!

És itt is nagyon fontos, hogy írjuk le a gondolatainkat, és szintén figyeljünk a megfogalmazásra. Ne ígérjünk magunknak olyat, amit nem tudunk betartani, mert csak újabb csalódásokat halmozunk fel.

Akár be is szerezhetünk egy kis füzetet, amibe beleírhatunk mindent, ami ez alatt a 30 nap alatt történik.

3. A nagytakarítás

A belsőnk és a külsőnk átforgatása után érdemes ugyanezt tenni a lakással is. Egyrészt most már dobd ki azt a ruhát, amit már vagy 5 éve őrizgetsz, hogy majd most felveszem, de végül mégis visszaakasztod a vállfára. Azt már tuti ott is marad. Illetve arra sem kell 2 percenként visszagondolni, hogy az ex épp ebben a ruhában csókolt meg először. Tehát minden olyan ruhadarab, bugyi, zokni… bármi ami még mindig hozzá köt, mehet egy dobozba, és ki vele. Ha nem akarod kidobni, az sem baj, vagy tedd a pincébe, vagy ajándékozd el valakinek.

Ugyanez vonatkozik azokra a tárgyakra is a lakásban, amelyek a felejteni kívánt múlthoz tartoznak. Képek, feliratos törölközők, ékszer, egy mozijegy papírja, bármi, ami vissza-visszarángat a múltba.

Még egyszer mondom, hogy ezeket nem kell kidobni, dobozold be, vidd el a szülői házba, és tedd fel a padlásra. Évekkel később órási élmény lesz elővenni. De most nem kellenek neked, hiszen el kell engedni a másikat.

Változz meg 30 nap alatt!

A felejtés és az újjászületés egyik leglényegesebb pontja, hogy nem élünk a múltban, sem a jövőben, hanem csak a jelenben. És most te vagy a legfontosabb. Nem mondom, hogy könnyű lesz, sőt. A szíved szakad bele, és ilyenkor néha elkaphatja az embert egyfajta lelkiismeret-furdalás, hogy “de mit szólna ehhez az ex”. Hát kit érdekel? Ez most Rólad, szól, hogy TE boldog legyél.

További tippek az Inside of love blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top