Szex

“Így még soha nem ért hozzám a párom!”

Soha nem hittem volna, hogy létezik az érintésnek egy olyan különleges formája, amit az emberi test kevésbé szép részletei váltanak ki. Ezt az érzést nem mástól, mint tulajdon társamtól kaptam ajándékba.

Szeretem, hogy nő vagyok, lubickolok ebben az állapotban, aminek majdnem minden percét élvezem – de ezúttal a hangsúly a “majdnem”-en van, mert a nőiségnek van néhány szelete, amivel nehezen birkózom meg. Nem a menzeszre gondolok és nem is a házimunkára; számomra azok az elhagyhatatlan szépészeti beavatkozások a megterhelők, amiken heti, havi rendszerességgel muszáj átesni. Ilyen a hajfestés és a szőrtelenítés, amiket zárt fürdőajtó mögött, esti órákban, csendes magányban – szüntelen bosszankodások közepette – végzek. Végeláthatatlan nyűg ez számomra, ami hosszú órákat vesz el az életemből.

Egyik este fájdalmas elkeseredésem olyannyira látható volt, hogy a párom megkért, engedjem meg neki, hogy ő fesse be a hajamat. Mondta, nagyjából tudja, hogy kell az ilyet, rendszeresen látja a fodrásznál, nyugodjak meg, nem lesz gond.

“Szó sem lehet róla!” – hangzott az első reakcióm, elvégre a hajfestés miatta van, neki szeretnék szép lenni. Aztán elmagyarázta, hiába próbálkozom, nem vak, a testem minden részletét ismeri, engedjem hát, hogy megpróbálja – majd mielőtt meggondolhattam volna magam, gumikesztyűt húzott, óvatosan megfésülte a hajamat, és gyengéd precizitással munkához látott.

Némán ültem az előszobában az óriás tükör előtt, és hatalmas szívdobbanások kíséretében néztem, ahogy az én nagy és erős emberem fürge kézmozdulatokkal készíti a választékokat, ecsettel szétmaszálja a barna festéket, puszit nyom a tarkómra, és mosolyogva dolgozik tovább. Miután az összes festék elfogyott, fejmasszázst kaptam, majd kontyba csavarta a hajam a fejem tetejére, mert így látta a fodrásznál.

Soha korábban ehhez foghatót nem éreztem. Hiába kiábrándító dolog a hajfestés, ami akkor, ott, kettőnk között történt, jóval több volt ennél: egy szeretetteljes és emberi aktus, ami a másik elfogadásáról, támogatásáról szól, amikor az ember eljut arra a pontra, hogy teste egyetlen porcikáját sem szégyelli a másik előtt – még az ősz hajszálakat sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top