Szex

18+: Mindent a csiklóról!

Ne mindig csak a férfiakról beszéljünk! Tudjunk meg mindent a nők valódi ékszeréről, a klitoriszról, közismertebb nevén a csiklóról.

Anatómia

Kis ékszerdoboz, de tudnunk kell, hogy kicsinek koránt sem nevezhetnénk, ugyanis a csiklónak van egy elég jelentős része, amit mi nem láthatunk.

Felépítése nagyon hasonlít a férfi hímvesszőjének felépítéséhez, sőt valójában az is, csak azzal a különbséggel, hogy a csikló mérete jóval kisebb, működése más. Ez a hasonlóság a következőképpen magyarázható: amikor az anyaméhben a nemi szervek kifejlődnek, egy apró kitüremkedés képződik a magzat lábai között; ennek továbbfejlődése viszont már a kromoszómáktól függ. Ha továbbnövekszik, akkor pénisz lesz belőle, és az utód fiú lesz; ellenkező esetben kissé visszahúzódik, és a lány utód csiklójává válik.

18+: Mindent a csiklóról!

A csiklón 6000 idegvégződés van, körülbelül ugyanannyi, mint amennyi a péniszen is, de ha belegondolunk, hogy mekkora egy pénisz egy csiklóhoz képest, hát igen, valóban egy nagyon érzékeny testrészről beszélünk.  Érdemes vele óvatosan bánni, annak ellenére, hogy minden nő máshogy működik, van, akinek az erősebb, és van, akinek a gyengébb ingerlés jön be.

Erekció?

Igen, a nők is képesek az erekcióra, ha nem annyira látványos is mint a férfiaké, de ha megfigyeled, akkor felizgult állapotban a nők csiklója megtelik vérrel, és nagyon keményre duzzad.

A leggyakoribb örömszerzési pont

Nagyon sok nő hajt a hüvelyi orgazmusra, hiszen ezt látjuk, olvassuk mindenhol. De köztudott, hogy a leggyakoribb orgazmus mégis a csikló általi. Sőt nem ritka, hogy egy nő akár többszöri csiklóorgazmust is képes átélni. Ezt a legkönnyebben saját magad tapasztalhatod ki, és utána már a partneredet is könnyű lesz rávezetni a a gyönyöröd útjára.

Akár el is tűnhet? azért nem….

A csikló a véráramlás következtében marad egészséges, így nagyon fontos a mozgásban tartása.  A kéjgombocskád rendszeres használata segít abban, hogy te is könnyebben viseld a mindennapi stresszt.

Tudj meg még többet, és olvasd el a szexológus tanácsát az Inside of love blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top