Szex

Itt az új trend: a szex utáni selfie

Már megszoktuk, hogy az ismerősök minden apró lépésüket dokumentálják a közösségi oldalakon, de tessék kapaszkodni, a házi dzsemkészítés és a baba első lépései után itt egy újabb trend: a szex utáni selfie.

Odaadó pillantások, szeretetteljes ölelkezés és mosoly: nagyjából így írhatók le azok a képek, amik a közösségi oldalakon – elsősorban az Instagramon – hódítanak, és amik alatt szerepel az after-sex címke. A műfaj hallatán az első reakciónk nem valami pozitív: na erre meg miért van szükség? Aztán megnézzük közelebbről is a fotókat, amiken – elvárásainkkal ellentétben – nem találunk tangás részleteket, csalogató műdekoltázst, az ég felé álló popsikat, ellenben bociszemű fiatalokat, akik a takaró alól leskelődnek – és mellesleg a kép alá írják, hogy ez egy szex utáni pillanat:

Szex után selfie

 

Szex után selfie

 

Szex után selfie

 

Szex után selfie

 

Szex után selfie

 

Szex után selfie

 

A képek láttán picit megnyugszunk, mintha a pornón nevelkedett, szexuálisan bizonytalannak hitt fiatalok nagyon is tudnák, mi az intimitás, az igazi, emberi szex a maga köznapiságával, egyszerűségével. Az már más kérdés, hogy miért kell a világhálón megosztani a szeretkezés utáni pillanatok képeit.

Bibók Bea szextanácsadó egyáltalán nem osztja a romantikus nézeteket, óvva int: “Komoly veszélyeket rejt már önmagában az, hogy kontrollálatlanul töltik fel a képeket a fiatalok, tartalomtól függetlenül, kiszolgáltatva a visszaéléseknek. Azok, akiknek szexuális együttlét utáni első dolguk, hogy képet készítsenek magukról, és ezt megosszák a világgal, több szempontból veszélyeztetettek. Tudjuk, a kortárscsoportnak milyen ereje van a fiatalok körében, mennyire fontos valahová tartozni. Igen ám, de sokféle csoporthoz tartozhat egy fiatal. Miért is pont ez az, ami ma egyes fiatalok számára trendi? Félő, hogy azok a fiatalok, akik szükségét érzik az intim képek feltöltésének, azok nem rendelkeznek kellő önbecsüléssel. »Kirakatban« élnek, ez az egyetlen sikerélményforrásuk. Csücsörítenek, ahogy trendi. Így lájkokat lehet besöpörni, ami a bizonytalan személyiségnek az egyetlen sikerforrása.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top