Szex

Itt az új férfi-fogamzásgátló!

Ha a nő beszed naponta egy bogyót, az sokkal kényelmesebb, mint az óvszer, legalábbis a férfiak szerint biztosan. De mi lenne, ha inkább ők tennének valamit a védelem érdekében, ha még nem szeretnének gyereket?

Mi, nők nagyon jól ismerjük már a fogamzásgátlás mindenféle módszerét. Valaki a hormonális fogamzásgátlásra esküszik, valaki retteg tőle. Valaki csak az óvszerben bízik, de vannak olyanok is, akik nem bízzák a véletlenre, és legyen mindkettő. Van esemény utáni módszer, szintén hormonális, és sajnos sokan ismerjük a drasztikus “túl késő” módszert is műtéti beavatkozás formájában.

Védekezzenek a férfiak!
 

Ez idő alatt a férfiak boldogan élték életüket, és nem igazán hatotta meg őket, hogy a nőkben milyen folyamatok is játszódnak le a fogamzásgátlás alatt. Ők csak egyet tudtak szajkózni: ha tényleg nagy gondot okoznának a gyógyszerek, nem engednék, hogy a nők beszedjék azokat. Ezért igenis a nők gondoskodjanak a fogamzásgátlásról. És ha mégis beüt a “baj”, akkor pedig újfent a nő dolga ennek a megoldása. Tudom, akad ritka kivételes ellenpélda is, de… tényleg ritka.

Na de mostanra átütő sikert könyvelhettek el kutatók a férfi-fogamzásgátlás terén is! Yuppiii! Nesze neked egyenjogúság! Szedjen a férfi fogamzásgátlót! Korábban is voltak erre kísérletek – amik nagy részben hasonlóak voltak a női fogamzásgátláshoz –, amelyek hormonális alapokon nyugodtak. Ezen módszerek a spermiumok termelődését igyekeztek megállítani, vagy azok életképességét korlátozni. Persze – miért is nem lepődünk meg ezen mi nők – nem aratott nagy sikert a férfiak körében. Hiszen a férfiak által a köztudatba hosszú évek/évtizedek alatt beépített szokás szerint a nő az, aki a fogamzásgátlás miatt szedje a bogyókat!

Azonban a bogyók mellett van egy új módszer is férfiaknak! Hogy mi az és hogyan működik? Nézd meg az Inside of love blogon.

Védekezzenek a férfiak!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top