Szex

Nőként lehetek impotens?

Lehet egy nő impotens? És ha nem, mi a megfelelő szakkifejezés arra az állapotra, amikor a szex nemhogy fizikailag, de gondolatszinten sem hiányzik? Bloggerünk a témával kapcsolatos minden kérdésre választ ad.

Igen, ismerem a frigid kifejezést. Csakhogy ez nem az. A hűtőszekrénnyel analóg hölgy ugyanis – leegyszerűsítve persze – nem élvezi a szexet. Én pedig élveztem eddigi életem során.

Nem, nem is túladagolás miatti csömör. A promiszkuitásra nincs hajlamom. Átlagos nő vagyok átlagos ösztönvilággal, valahol félúton a zárdalakók és a swingerek közt.

A klimax tenné? Egy éve léptem át az ötödik ikszet, három éve látogat a “banyaláz”, elviselhető mértékben. Nincs elváltozás sem alkatilag, sem szervileg. Másfél évvel ezelőttig rendszeresen szexeltem egy négy évig tartó kapcsolatban, gond nélkül.

Az önbizalmamnak sincs oka sorvadni a múló idővel, mert nagyjából tizenöt éve ugyanúgy nézek ki, meg is kapom rendszeresen kevésbé szerencsés nőtársaimtól, ha szóba kerül az öregedés, hogy én csak fogjam be a pofámat.

Az aszexuális talán lehetne dobogós diagnózis, mert ez azt takarja, aki nem igényli a szexet, és nem is szenved a hiányától. De valahogy nem hiszek abban, hogy ez egyszer csak beköszön örökletes tényezők vagy kiváltó trauma nélkül.

Érzelmi megrázkódtatás sem lehet az ok. Kétszer voltam férjnél, ugyanennyiszer váltam, a házasságokat és a válásokat is túléltem ép lélekkel. A két frigy és a csekély számú szentesítetlen kapcsolat inkább hozzám tett, mint elvett belőlem. Beszereztem persze kisebb-nagyobb méretű lelki sebeket, de ezeket maradéktalanul gyógyította az idő és a humorérzékem. Igaz, nincs is hajlamom arra, hogy túl komolyan vegyem az életet. Magamat meg pláne.

Vagyis elvethettem a genetikát, a kiégést, a változókort, a védekező mechanizmust, a pszichés sérülést. Maradt a bazi nagy kérdőjel: mi a frász van velem? 

Feltúrtam a laikusok számára elérhető szexuálpszichológiai irodalmat, de nem találtam címkét a problémára. Így jobb híján kölcsön vettem a sorsverte férfiak állapotjelzőjét. Még mindig ez fejezi ki leginkább a helyzetemet, amit – a szerintem zseniális – Vavyan Fable így fogalmazott meg: “A szemafor zöld, de felszedték a síneket.”

Hogyan kezdődött a probléma? A teljes cikket az Impotens nő blogon találod.

Nőként lehetek impotens?
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top