Szex

A jónimasszázsnál nem az orgazmus a cél

A női nemi szerv "kapuk" sorozata. A szeméremajkaknak, a nagyajkaknak, a csiklónak és a G-zónának is saját története, témája van, masszírozásuk közben pedig blokkok oldódnak, túlléphetünk a határainkon, és közelebb kerülhetünk a saját nőiségünkhöz. Szentesi Szilvi intimitásterapeuta, a Bliss Intimitásközpont alapítója és szakmai vezetője mesélt a jónimasszázsról.
Szentesi Szilvi
Szentesi Szilvi

Egy hatalmas franciaágy, egy budoárokat idéző rekamié és egy földre helyezett kétszemélyes matrac közül választhatok. Mécsesek, finom erotikát sugárzó szobrok és képek vesznek körül. Az “Intimitás” szobában beszélgetünk, azon a helyen, ahol a jónimasszázsokra sor kerül.

Szentesi Szilvi mögött komoly terápiás múlt van, 13 évig kineziológus volt, és a Bliss Intimitásközpontban dolgozó többi “intimitásművész” is évtizedes terápiás tapasztalattal rendelkezik, meséli. Ez nagyon fontos, mert egy jónimasszázs során nem elég a betanult technikát alkalmazni, meg kell érezni, hogyan kell nagyon finoman nyitogatnia a “kapukat”, mikor kell várakozni egy-egy “völgyben” vagy “fennsíkon”, és mikor kell megállni a lelki és érzelmi akadályoknál. Mindez gyógyítói tudást és érzékenységet kíván.

“A testet fel kell ébreszteni”

A jónimasszázs első része a megérkezésről és a beszélgetésről szól, mondja Szilvi. A vendég elmeséli, miért jött, mit szeretne tanulni, mi a szándéka a masszázzsal. Aztán mindenki letusol, a “civil” ruhát egy szarongra cserélik. Fontos, hogy lelkileg és testileg is tisztán érkezzenek meg a következő helyszínre, az Intimitás szobába.

A jóni szanszkrit eredetű szó, “megszentelt helyet”, női nemi szervet jelent. A jónimasszázs segít abban, hogy a nők jobban megismerjék saját testüket, szexualitásukat, és lebontsák az öröm útjában álló gátlásokat, feldolgozzák korábbi traumáikat. A jónimasszázsnál az orgazmus nem cél, hanem mellékhatás. Fontos a szemkontaktus, az egymásra hangolódás, a légzés, a has, a gát és a mellek kényeztetése is.

Bizalomépítő és energetikai gyakorlatok következnek, amelyek segítik az összehangolódást. Elkezdődik egy finom, óvatos testi és lelki közeledés, a szemkontaktus- és a közös lélegzés-gyakorlatok után megtörténnek az első érintések. Ezt követi a “rituálé”, amely során a terapeuta és a vendég egy szép koreográfiával levetik a kendőiket. Meghajolnak egymás előtt, megadják egymásnak a tiszteletet és köszöntik egymást.

A masszázs két részből áll. A jónimasszázst mindig egy ráhangoló teljes testmasszázs előzi meg, ami legalább 45 percig tart, de lehet egyórás is. Erre azért van szükség, mert a testet energetikailag fel kell ébreszteni, meg kell teremteni a bizalmat. Rá kell venni a vendéget az “önkifejezésre”, ami azt jelenti, hogy merjen lélegezni, mozdulni, engedje az érzéseket áramolni a testében.

A terapeuta mindig engedélyt kér

A jóni kapuk sorozata, anatómiailag és lelki üzeneteiket tekintve is. A szeméremajkakkal kezdődik, a nagyajkak, a kisajkak, a csikló, a G-zóna, a hüvely és a méhnyak következnek egymás után. “Minden kapunak megvan a saját témája – mondja Szilvi. – A szeméremajkak a múltunkról, a saját  határainkról és a szexuális döntéseinkről szólnak. A G-zóna a vágyakat és a hálát jelképezi, ha ez a kapu rendben van, az intim együttlétekkor életre kel az eksztázis és az erotikus gyönyör szökőkútja. Csak a masszázs második részében jutunk el a jóni első kapujáig, de mielőtt bekopogtatnánk, a jóni környékét, a hasat, a belső combot, a feneket, a gátak környékét simogatjuk”.

Ezután a jóni külső része következik, és az intimitásművész fokozatosan halad egyre beljebb és beljebb. Semmi olyan nem történik, amire a vendég nincs felkészülve, mert a terapeuta mindig engedélyt kér a következő “kapu” megnyitásához. Van, akinél nagyon sok időt lehet eltölteni magával a gyönyörrel, újabb és újabb módon keresni azt, néha pedig be kell látni, hogy ez a találkozó “csak” a kapuk nyitogatásáról szólt, és majd legközelebb továbbmegyünk.

A jónimasszázs feloldja a blokkokat

A jónimasszázs egyben a jóni gyógyítása is, hatására évtizedes gátak, blokkok, traumák oldódhatnak fel. “Ez akár lehet megrázó is, de az a tapasztalatunk, hogy a masszázs végére ez átalakul. Amennyire megrázó, legalább annyira felszabadító is ez az élmény” – meséli az intimtásterapeuta. “Az, hogy feloldódott valami, hatalmas megkönnyebbülést jelent. Olyan érzés ez, mintha egy több száz éves betegségtől, problémától, negativitástól szabadulnánk meg.”

Szilvi tapasztatai szerint a leggyakoribb blokk az, hogy nem engedélyezzük magunknak a gyönyört és a jó érzést. Ennek a legtöbbször az az oka, hogy a testünk szégyenben van, és nem merjük átadni magunkat az élvezetnek, előjön egy emlék, és emiatt inkább nemet mondunk a gyönyörnek.

Megnézem
Összes kép (1)

A tantrikus masszázs nem ugyanaz

Fontos kiemelni, hogy a jónimasszázs nem egyenlő a tantrikus vagy érzéki masszázzsal. Ez utóbbiakat azoknak javasolják, akik még soha nem voltak intim vagy erotikus masszázson. A terapeuta kellékeket – tollakat, szőröket, selymeket, szemkötőt, illatokat, olajokat, hangtálakat, stb. – használ, hogy a vendég kiszakadjon a bal agyféltekés működésből, más módon kezdjen el érzékelni. Felfedezze, ahogy az energia áramlik a testében, hogy minden porcikája vibrál, élettel telítődik. A jónimasszázs magában foglalja az érzéki masszázs elemeit is, de kiemelt figyelmet és időt szentel a női nemi szerv és a lélek gyógyítására.

Az orgazmus nem cél, de megtörténhet

“Aki ide jön, nem egy happy finish-t kap – mondja Szilvi. – A mi megközelítésünkben a jónimasszázs nem az energiák levezetésének és a vendég vágyainak kiszolgálását jelenti. A mi célunk az, hogy közösen megfogalmazzuk azt, hogy a jónimasszázs milyen módon tudja segíteni a nőiség kiteljesedését, a lehetséges blokkok feloldását, majd minden tudásunkkal tegyünk is ennek a fizikai megvalósulásáért a jónimasszázs során.”

Minél tudatosabbak vagyunk, és minél több időt szánunk önmagunk megismerésére a jónimasszázson keresztül, annál jobban tudunk kapcsolódni magunkkal. Javulni fog az intimitásunk, a párkapcsolatunk, a gyerekeinkkel való viszonyunk.

Fel tudjuk felfedezni, hogy mennyire engedjük meg magunknak a jó érzéseket, a gyönyört, hogy mennyire szeretjük a testünket, mennyire van jelen az életünkben a szégyen, mennyire tudjuk odaadni magunkat a folyamatnak. És az is kiderül, hol vannak bennünk blokkok és félelmek. Az a nő, aki részt vesz a jónimasszázson, meg tudja tanulni azt is, hogy kommunikáljon arról, amit érez. Hogy tiszteletben tartja-e a saját határait, felismeri és kimondja-e, ha bármit nem szeretne. Az Intimitás Központban természetesen van lehetőség megszólalni, bármit felvetni.

Az is kiderül a jónimasszázs során, hogy a nő készen áll-e a gyógyulásra és az örömre. Mert lehet,  hogy egy meghatározott szándékkal jön, de a folyamat másfelé tereli, és ilyenkor készen kell lenni a test és lélek valódi üzenetének meghallására. “A jónimasszázs a mi értelmezésünkben el tud vinni a megszenteltség, a szakralitás állapotába. Ez tényleg egy misztérium, ha a nő ezzel a tudatossággal lép kapcsolatba a jónijával” – mondja Szilvia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top